Banner

ZAMAN DAHA FAZLA ÜRETİM, İHRACAT VE İSTİHDAM ZAMANIDIR”


ZAMAN DAHA FAZLA ÜRETİM, İHRACAT VE İSTİHDAM ZAMANIDIR”

Sadıkoğlu, yükselen döviz kurlarından daha az etkilenmek için özellikle üretim, ihracat ve markalaşma konularına ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Ülke olarak ekonomik saldırı altında olduklarını belirten Sadıkoğlu, “Türkiye ekonomisine yapılan her türlü ahlaksız saldırı ve yaptırımlara karşı iş dünyası olarak devletimizin yanındayız. İş dünyası olarak bu süreci paniğe kapılmadan, doğru adımlar atarak devletimizle birlikte aşacağız. Zaman daha fazla üretme, daha fazla ihracat ve daha fazla istihdam zamanıdır. Biz temelleri binlerce yıllık geçmişe dayanan dünyanın kadim milletlerinden biriyiz. Bu nedenle hep birlikte, el ele vererek dünyanın en büyük ekonomileri arasına girme hedefimize ilerlemeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

 

Sadıkoğlu, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu süreçte reel sektörümüzün üretim ve istihdam kapasitesinin korunması son derece büyük önem arz etmektedir. Hükümetimizin açıklamış olduğu yeni ekonomik paketin başarılı olacağına inancımız ve desteğimiz tamdır. Sanayici ve iş adamlarımızın bu süreçte panik olmadan işlerine daha iyi sarılmalıdır. Ülkemizin bu dönemde sanayicilerimize daha çok ihtiyacı var. Ülke olarak olmazsa olmazımız üretim ve ihracat. Üretimi, ihracatı ve katma değeri artırmalı, ithal ettiğimiz ürünleri azaltmalıyız. İnşallah hep birlikte, devletimiz ile milletimiz ile çalışıp, çabalayıp bu sorunların üstesinden geleceğiz. Bir kez daha Türk milletine oyun kuranların oyununu bozacağız. İş dünyası olarak, gerekli önlemlerin uygulanmasıyla, ekonomimizin yeniden dengelenerek sürdürülebilir büyüme sürecine süratle döneceğine inancımız tamdır.”

 

RESİM GALERİSİ