Banner

YENİ HİZMET BİNAMIZDAKİ İLK MECLİS TOPLANTIMIZ


YENİ HİZMET BİNAMIZDAKİ İLK MECLİS TOPLANTIMIZ

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclisi Şubat ayı toplantısını Odanın yeni hizmet binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirdi. 
TSO Meclis Başkanı Sami Payza, toplantı öncesinde yeni binanın Malatya’ya hayırlı olmasını temenni edip, emeği geçenlere teşekkür ederek yeni hizmet binasındaki ilk meclis toplantısını başlattı. Payza, Meclis üyelerinden yeni hizmet binasında oluşturulan kütüphaneye 10’ar tane kitap bağışında bulunmalarını istedi. Toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da yeni binanın hayırlı olmasını dileyerek, “Birlik ve beraberlik içerisinde Malatya’ya hizmet etmenin gururunu ve heyecanını yaşayacağız” dedi.
Erkoç, “TSO olarak kayısının Türkiye coğrafi işaretini almıştık. Daha sora 2007 yılında Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret Belgesi için çalışmaları başlatmıştık. Bu süreç çok uzundu ve neticeden 17 Şubat’ta Avrupa Komisyon Başkanlığını müracaatımızı yaptık. İnşallah oradan da Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Belgesini alırsak, Türkiye’de ilk AB coğrafi işaret belgesini kayısıda almış olacağız. Bu Türkiye’de bir ilk olacak ve buda bizleri Malatya adına son derece sevindirecektir. Gaziantep baklavayı aldı ama o sadece Gaziantep’te değil, diğer illerde de kullanımı var” dedi.
TÜİK ile işbirliği yaparak Tüketici Beklentileri konulu bir araştırma yaptıracaklarını ve bunun için Fırat Kalkınma Ajansı’ndan da destek alacaklarını belirten Erkoç, TSO’nun 30-40 yıldan beri üyesi olanların da her Meclis toplantısına davet edilerek plaketle onurlandırılmaları içinde ayrı bir çalışma yürüteceklerini kaydetti.
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz’e teşekkür eden Erkoç, “TBMM mutfağına kayısı yemeklerini ve kayısı çeşitlerini koydu. Emeğinden dolayı Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz’e teşekkür ediyoruz. Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının kuru kayısı tüketimin destek vermesi için yazışmalarımız devam etti. Milletvekillerimizle görüştük yerel seçimlerden sonra bir heyetle Ankara’ya giderek direk bakanlarımızla bu konuda görüşmelerde ve temaslarda bulunacağız” ifadelerini kaydetti.
Erkoç, eski TSO binasını satmaktan yana değil, kiralamaktan yana olduklarını belirterek, kiralama konusunda ortak karar alarak duyuru yapacaklarını belirtti. Erkoç, yeni hizmet binasında Dış ticaret ve AR-GE ile ilgili olarak bazı birimleri de kuracaklarını kaydetti.
TSO Meclisi’nde TSO’nun kurulması düşünülen Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için yüzde 15 katılım sağlaması konusunda karar da alındı. (İHA)