Projenin ilk imzasi Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nda (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu ve TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Baskan Yardimcisi Merter Özdemir tarafindan atildi. Sinir ötesi ticaretin yayginlasmasi için yapilan E-ticaret ve E-ihracat Seferberligini destekleyen Malatya TSO, Malatya’nin dijital dönüsümündeki yolunu aydinlatmis oldu.
“24 YABANCI DIL DESTEGI”
Malatyali KOBI’lerin dijital dünyadaki varliklarini güçlendirecek seferberlik projesi için Malatya TSO binasinda gerçeklesen imza töreninde konusma yapan MTSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “E Ticaret ve E Ihracat Seferberligini Malatya’dan baslatmak üzere Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu, Genç Girisimciler ve Kadin Girisimciler ile birlikte dijitallesmenin önünü açabilmek adina hummali bir çalisma içerisine girdik. Tüm dünyada E-Ticaret Perakende satisi 3.1 trilyon dolar rakamina ulasmistir. Malatya’nin da hak pazardan payini alabilmesi için üyelerimize 24 yabanci dil destegi olan altyapisi saglam ve birçok özelligi olan bir web sitesini ücretsiz olarak odamiz araciligiyla elde etmelerine olanak saglayacagiz. Malatya ticaretini dijital platformla hak ettigi noktaya getirmeyi planliyoruz. Üyelerimiz ürünlerini pazarlayabilmek için günümüzde bu nitelikte bir web sitesi için 60-70 bin Türk Lirasi harciyor. Odamizin gayretleriyle ücretsiz olarak üyelerimiz elde edecekleri web sitesiyle dijital platformdaki yerini alacaklar. Imzaladigimiz protokolün Malatya’miza ve dijitallesme arzusu olan üyelerimize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. Yönetim kurulumuza, genç ve kadim girisimcilerimize emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum.” dedi.
“MALATYALI KOBI’LERI HAK ETTIKLERI SINIR ÖTESI TICARETE KAVUSTURACAGIZ.”
Törende öz alan TOBB E-ticaret Sektör Meclisi Baskan Yardimcisi Merter Özdemir ise proje için su degerlendirmelerde bulundu: “Teknolojiye daha rahat ulasabilmek ve ihtiyaçlarimizi teknolojik cihazlar üzerinden siparis edebilmenin kolaylastigi günümüzde her kesimden tüketicinin ilgisi yogunlasiyor. Teknolojiye çok çabuk adapte olan bir ülke olarak islerimizi dijital ortamlara da tasiyabilecegimizi ve dünya standartlarina hizli bir sekilde ulasabilecegimizi hatta geçebilecegimizi düsünüyorum. Küresel e-ticaretin toplam perakende satislari içerisindeki payi 2011 yilinda yüzde 3.6, 2016 yilinda da yüzde 8,7 idi. 2021 yilina kadar bu oran yillik yüzde 16 artmasi ve 4.5 trilyon dolara çikmasi bekleniyor. Bizde de bu potansiyel mevcut. Bu durum KOBI’leri dijital ile yasanan hizli dönüsüme ayak uydurmak ve dijital dönüsüm süresine girmesini gerektiriyor. Malatya’da da Türkiye E-ticaret ve E-Ihracat Seferberligi projesine imza atma gururunu yasiyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin da destekleriyle Malatyali KOBI’leri hak ettikleri sinir ötesi ticarete kavusturacagiz.”
Proje kapsaminda Türkiye'deki tüm ilgili KOBI'ler, Yazilim ve Kurulum Hizmetleri, E-Ticaret ve E-Ihracat Alt Yapisi, Dijital Iletisim ve Reklam Danismanligi, Sosyal Iletisim Mentörlügü, Mobil Ticaret Alt Yapisi, Ödeme ve Kargo Sistemleri Entegrasyonlari, Yurtiçi Pazaryeri Entegrasyonlari, Hukuksal Süreçler ve Online Itibar Yönetimi hizmetlerinde 1 yil süresince ücretsiz destek alacaklari vurgulandi.