TSO MECLİSİ'NDEN MISIR’DAKİ İDAM KARARLARINI KINAMA KARARI

Malatya TSO Meclisinin 30 Nisan 2014 tarihli oturumunda oybirliği ile aldığı Meclis Kararı aşağıda verilmiştir:

Cunta yönetimin siyonizme hizmet eden Mısır’ın son firavunu ve onun kiralıkuşaklarını kınıyoruz.
İslam coğrafyasında, maddi manevi destek vererek bu zulmü alkışlayan ve zalimi yüreklendiren Müslüman ülkelerin liderlerini, kanaat önderlerini kınıyoruz.
Akan kan, sırf Müslüman kanı olduğu için zulme karşı suskunluğunu bozmadan sessiz kalan insanlıktan yoksun insan hakları savunucuları, sizleri kınıyoruz.
İsrail ve siyonizmin koordinatörlüğünde birleşen ABD, AB Ülkeleri ve islama karşı emperyalist güçler!... Mısır halkının iradesine karşı haksız, hukuksuz, ahlaksız, alçakça SİNSİ bir plan ve SİSİ gibi bir uşak ile bu coğrafyada son firavunu hortlattınız. Kınıyoruz.
Geçen yıl Ağustos ayında Adevviye Meydanında baltacıların ve keskin nişancılarınla Üç bin’i aşkın vatandaşını katlettin. Önce 529 sonra 683 kardeşimizin idam fermanını imzalattın. Ey SİSİ Malatya’dan haykırıyoruz Seni ve Uşaklarını kınıyoruz.
Ey şehadet şerbeti içen şehit kardeşim!.. Şahadetinin kabulünü yüce Allahtan niyaz ederiz. Ahınız yerde kalmayacak inşallah.
Ey İnanç Hak ve Özgürlük mücadelesi veren Mısır’lı Kardeşlerimiz!..
Bu haklı davada verdiğiniz mücadelede sizleri destekliyor sonuna kadar yanınızdayız. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası
 Meclisi adına,