Banner

SADIKOĞLU MALAZGİRT 1071 ANMA PROGRAMI'NA KATILDI


SADIKOĞLU MALAZGİRT 1071 ANMA PROGRAMI'NA KATILDI

Malazgirt Zaferi’nin 947. yıl dönümünü tebrik eden Erdoğan, “Bu kutlu zaferin milletimize ve coğrafyamızın dört bir yanındaki Türk kardeşlerimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere bu güzel yurdu vatan olarak bırakan Sultan Alparslan ve ordusundaki tüm kahramanlara, asırlar boyunca aynı yoldan giden nice gazilere ve şehitlere şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

 

“BİZİM MEDENİYETİMİZ BİR FETİH MEDENİYETİDİR”

Fethin, zulme karşı başkaldırının, toprakların ve toplumların adalet, hakkaniyet, iman ve cesaret mayasıyla harmanlanması anlamına geldiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

 “Bunun için de bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. En büyük fethimiz, gönüllerin fethidir. Gittiğimiz her yere, gönüllerden girdiğimiz içindir ki aradan kaç asır geçerse geçsin varlığımız, izimiz, hatırımız tüm canlılığıyla devam ediyor.

 

‘MALAZGİRT RUHUNU YAŞATMAK’

“Malazgirt ruhunu yaşatmayı başaramazsak, geçmişimizle birlikte geleceğimizi de kaybederiz.” vurgusu yapan Erdoğan, onun için milli park ilan edilen bu ovaya taş toprak olarak değil medeniyetin atan kalbi olarak bakmak gerektiğini söyledi.

 

RESİM GALERİSİ