Banner

SADIKOĞLU: “KAYISI KOMİSYONU OLUŞTURMAYA KARAR VERDİK”


SADIKOĞLU: “KAYISI KOMİSYONU OLUŞTURMAYA KARAR VERDİK”

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi toplantısında konuşan Sadıkoğlu, 6. Meslek Komitesi üyeleriyle bir araya gelerek kayısı ile ilgili sorunları değerlendirdiklerini belirterek, “Biliyorsunuz kayısı Malatya ekonomisi için önem arz etmektedir. Malatya ekonomisine yaklaşık 300 ile 350 milyon dolar girdi sağlamaktadır” diye konuştu.

 

Malatya TSO olarak AB Coğrafi İşaret Tescili için 2014 yılında başvuruda bulunduklarını anımsatan Sadıkoğlu, şöyle konuştu:

“Şu an kayısımız AB Coğrafi İşaret tescillidir. Kayısının gerek yurtiçi ve yurt dışında satış ve pazarlamasında odamız tarafından yapılmış olan Avrupa Birliği (AB) Coğrafi İşaret Tescilinin kullanılması geniş kapsamlı bir toplantı ve duyuru yapılmasına karar verildi. Kayısının ihracatının artırılmasına yönelik, ihracat, üretim ve yurtiçi, yurtdışı pazarlama sorunlarını çözmek amacıyla odamız bünyesinde ihracatçı, üretici ilgili kamu ve özel kurumların katılımı ile bir komisyon oluşturmaya karar verdik. Kayısı işletmelerindeki derin ve keson kuyulara sayaç takılmaması nedeniyle belediye tarafından kesilen cezaların iptal edilmesi, alınan su paralarının asgariye indirilmesi için belediyemize müracaatta bulunmaya karar verdik.”

 

Sadıkoğlu, birlik ve beraberlik ruhuyla Malatya’nın ekonomisinin geliştirilmesi, istihdamın ve ihracatın artırılması, ekonomik potansiyelinin etkin biçimde geliştirilmesi, oda üyelerine ve Malatya’ya daha kaliteli hizmet vermesinin sağlanmasının öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Üyelerin düşünce ve sorunlarına önem veren bir yaklaşıma sahip olduklarını kaydeden Sadıkoğlu “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi kurumlar arası istişareyi çok önemsiyoruz. Sorunlarımıza müşterek çözüm üretebilmek için istişare ortamları oluşturuyoruz, oluşturmaya da devam edeceğiz. Malatya’nın ekonomisinden, eğitimine, sağlığına, kültür sanat yaşamından tüm sosyal sorunlarının çözümüne destek olmaya çalışacağız. Meslek komitelerimizin yapacağı çalışmalar, sizlerden yönetim kuruluna veya şahsıma gelecek tüm fikirler bizim için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

 

RESİM GALERİSİ