Banner

MTSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


MTSO TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bir önceki toplantıya dair alınan kararlar okunarak, oylamaya sunularak kabul edildi.

Meclis toplantısında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından alınan karar gereği 'ihracat belgelerinin bir takımının 1 TL'ye satışının düşürülmesi' oylandı. Konu, oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yönetim kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ"

Toplantıda konuşan Başkan Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye’nin çok hassas bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Terörün hiçbir zaman amacına ve emeline ulaşamayacağını kaydeden Erkoç, "Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik düzenlenen terör olaylarının her türlüsünü şahsım ve meclisimiz adına kınıyor ve lanetliyorum. İnsanlık dışı bu saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, askerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Bir ülke kalkınacaksa, gelişecekse, öncelikle o ülkede istikrarın, huzurun, birlikteliğin, beraberliğin, kardeşliğin olması lazım. Birlikteliğin, istikrarın ve huzurun olmadığı yerde kalkınmadan da bahsetmek mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu işlerin üstesinden gelecek güce de sahiptir.  Huzur ve güveni sağlama yolunda atılan ve atılacak bütün adımları destekliyorum” diye konuştu.

"CAN VE MAL GÜVENLİĞİNDEN SONRA YATIRIMCI ÖNÜNÜ GÖRÜP, YATIRIM YAPABİLİR"

Erkoç, can ve mal güvenliğinden sonra yatırımcının önünü görerek, yatırım yapacağını kaydederek, şunları söyledi: "Önemli olan ülkemizin kamu güvenliği içerisinde huzurunun, can güvenliğinin, mal güvenliğinin temin edilmesidir. Bu da devletin görevidir.  Can güvenliği ve mal güvenliğinin temininden sonra ancak yatırımcı önünü görerek yatırım yapabilir. Eğer bu sağlanmadığı taktirde yatırımdan ve büyümeden bahsetmek mümkün değildir.  Bu açıdan da baktığımızda biran önce bu olayların sonlanmasını ve herkesin bu noktada sağduyulu hareket ederek, olayları değerlendirmesi ve ülkenin birlikteliğini, beraberliğini ve bütünlüğünü göz önünde bulundurarak hareket etmesi ülkemiz adına, bölgemiz adına hayırlı yararlar getirecektir" şeklinde konuştu.

"ISO 9001-2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ VERİLDİ"

Oda olarak yaptıkları projeler kapsamında ISO 9001-2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi verdiklerini dile getiren Erkoç, "Odamız tarafından Fırat Kalkınma Ajansına (FKA) sunulan Teknik Destek Projesi kapsamında, odamız üyelerine 27-29 Temmuz tarihleri arasında ISO 9001- 2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi verildi. Eğitime 45 kişi katıldı. Bu bir projeydi. Fırat Kalkınma Ajansına sunmuştuk. Çok ciddi firmalarımızda bu eğitime katıldı. Oda olarak bu tür eğitimleri sürekli hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"TAKOGRAF VE DİJİTAL EHLİYETLE İLGİLİ YETKİYİ ALDIK"

Erkoç, takograf ve dijital ehliyetle ilgili yetkiyi oda olarak aldıklarını belirterek, " Son dönemde takograf cihazı ve dijital ehliyetle ilgili bir sıkıntımız vardı. Üyelerimizin bir kısmı ya Sivas yâda Elazığ'a gidiyorlardı. Biz bu konuyu, Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na aktardık. Bu yetkinin Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına da verilmesini ifade ettik. Sağ olsunlar, o yetkiyi aldık. Müracaatları da almaya başladık. Takograf cihazı takmakla zorunlu olan kişiler bu hizmetten yararlanacaklar. Her hangi bedeli de yoktur. Ekipmanlarını aldık, bir personelimizi de bu konuyla ilgili eğitime gönderdik. Malatya'daki üyelerimize daha iyi hizmet vermek için, bu yetkiyi de odamıza almış olduk" dedi.