Banner

MTSO MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


MTSO MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Meclis toplantısında, Yeşilyurt İŞGEM şirketindeki TSO hissesinin tamamının 80 bin TL bedelle Yeşilyurt Belediyesi’ne devredilmesi oy birliği ile kabul edilirken, yine Akçadağ Mermer Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yüzde 30 olan TSO iştirak hissesinin yüzde 10’luk kısmının Akçadağ Belediyesi’ne devir edilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Hükümetin son dönemlerde uygulamaya koyduğu yerli üretime yüzde 15 avantaj sağlanmasının ekonomi dünyasının olumlu karşıladığını söyledi.

Yabancı bir ürünün aynı emsalindeki yerli üretiminin artık tercih edildiğini belirten Erkoç, MTSO olarak üyelere yerli malı belgesi verdiklerini ve önümüzdeki süreçte yatırım yapacak sanayicilerin de bu konuyla ilgilenmelerini talep etti. Hükümetin aldığı bu kararın ekonomiye önemli bir destek olduğunu dile getiren Erkoç, Malatya’da da bazı firmalarımız yerli malı belgesi aldığını ifade etti.

İstanbul Sanayi Odası’nın Malatya’ya yaptığı ziyaret ile ilgili olarak da konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “İstanbul Sanayi Odası’nın ziyareti Malatya’ya gelecek olan yatırımların önünü açma konusunda önemliydi.  Bir yatırımcımıza daha önce yer tahsisi yapmıştık, yatırımcımız burada yatırım yapmaya başlayacak. Bu yatırımların devamı gelecek. İnşallah bu konuda ciddi şekilde yatırım alacağımızı umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Erkoç, “1. Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi alanındaki sıkıntılarımızı da Diyarbakır’da düzenlenen toplantıda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a aktardım. Çok sevindirici bir haber aldım. İki bakanımız da destek olacaklarını bizzat ifade ettiler.  Orada kamulaştırma ile ilgili bir sıkıntı söz konusu. Konuyu Sayın Malatya milletvekillerimize ilettik ve hazırladığımız dosyayı bakanlarımıza ilettik. Bu konunun takipçisiyiz ve bu sorunu çözeceğiz. Malatya’da yatırım yapmak isteyen girişimcilere arsa sıkıntısı çektirmeyeceğiz” diye konuştu.

7 Haziran’da yapılacak seçim hakkında da görüşlerini açıklayan Başkan Erkoç, “Yapılacak olan seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Biz iş dünyası olarak, istikrarın ve güven ortamının çok önemli olduğunu belirtiyoruz. İstikrar bizim her şeyimiz. Umut ediyorum istikrar devam eder ve neticesinde Türkiye herhangi bir sıkıntıya girmez” ifadelerini kullandı.

RESİM GALERİSİ