Banner

MİLLETVEKİLİ KAHTALI’DAN MALATYA TSO’YA ZİYARET


MİLLETVEKİLİ KAHTALI’DAN MALATYA TSO’YA ZİYARET

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Ticaret ve Sanayi Odası’nın Malatya için çok önemli olduğunu söyledi.

Kahtalı, Malatya’da iki organize sanayi bölgesinin olduğunu, üçüncüsünün ise yapımının devam ettiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

“Malatya’daki ekonomiyi daha iyi noktalara taşımak için başkanımız ile arkadaşlarımıza ve Malatya’daki tüccarımıza öncülük edeceğiz. Bununla birlikte yatırımlarımızı da Malatya’ya kazandırmış olacağız. Biz de Malatya milletvekilleri olarak kendileriyle beraber olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Kurdaki dalgalanmaya da değinen Kahtalı, şöyle konuştu:

“Son bir hafta içerisinde ülkemizde, hepimizin malumu olan ve özellikle ticaretle uğraşan tüm sektörlerin birebir etkilediği kurdaki bu artışı yine birlik ve beraberlikle tüccarımız ve esnafımızla, devletimizle bir arada el ele vererek bu sorunun üstesinden geleceğiz.  Amerika’nın yapmış olduğu bu saldırı öncekilerinden daha aleni ve açık. Bu saldırıya hep birlikte direneceğiz ve inşallah biz kazanacağız. Ülkemizi sıkıntıya sokacak önemli bir durum yok, ekonomimiz şu an kendi kontrolümüz altında, ekonomimiz güçlü ve hazırlıklı bir ülkeyiz. Şu anda kurdaki artışın da geçici olduğunu ve bunun belli bir seviyeye geleceğini biliyoruz. Vatandaşlarımızın ve esnafımızın bu işe sahip çıkması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi elimizdeki dolarları Türk parasına çevirerek buna bir katkı sunmamız gerekiyor.”

Kahtalı, Türkiye’nin önünün açık olduğunu kaydederek, “Türkiye’de bu kurun artmış olmasıyla beraber ticaretimizde her hangi bir durgunluk yok. Ekonomimiz güçlü, yatırımlarda durgunluk yok. Malatya’da olduğu gibi Türkiye’nin her tarafından yatırımlarımız, temel atmalarımız, açılışlarımız devam ediyor. Bunların hiçbir şekilde aksamayacağını sizlere söylemek isterim. Avrupa’dan aldığımız bir ürünün muadili Türkiye’de varsa o Türkiye’de yatırım yapan kardeşlerimize destek vereceğiz. Yurtdışından gelecek olan ürünlerin de gelişini bu anlamda biraz daha azaltmış olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Sadıkoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti:

“Sayın vekilimiz kendisi de ticaretle uğraşması hasebiyle ortak paydada ortak dili konuşabileceğimiz, Malatya’nın problemlerini, ekonomi ve siyasetin tıkanıklıklarını kendisine ilettiğimizde yukarda sesimizi duyurabileceğine inandığımız birisi. Daha önceki dönemlerde de yıllarca siyasetin içerisinde il başkanlığı görevinde bulunduğu için siyaset tecrübesi çok üst seviyede. Milletvekilliğiyle Malatya’ya faydalı olabileceğini ve bu sürede Malatya’ya katkıda bulunacağına da inancım tam. Ben kendilerine başarılarının devamlılığını diliyorum.”

 

RESİM GALERİSİ