Banner

MALATYA'DA OSB'DE DOLAR YERİNE TÜRK LİRASI


MALATYA'DA OSB'DE DOLAR YERİNE TÜRK LİRASI

MALATYA'DA OSB'DE DOLAR YERİNE TÜRK LİRASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dolar yerine Türk Lirası ile ticaret ve işlem yapılması konusundaki çağrısına’ Malatya Birinci Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu destek vererek, arsa satışlarının, iş ve işlemlerin Türk Lirası üzerinden yapılması kararını aldı.

1.Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan kararla birlikte bundan sonra 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika arsası satışları ve işlemler artık Türk Lirası üzerinden yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Malatya Valisi ve Malatya 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, “Organize Sanayi Bölgemizin (OSB) yönetim kurulunu toplayarak, gündemdeki konuları görüştük. Bugün ki toplantımızın yapılma amacı; özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın son günlerde yoğun olarak seslendirdiği ve ülkemiz dışından ülkemizin ekonomik para piyasalarına yönelik olarak özellikle döviz ve faiz rakamlarının dış piyasalardan, dış oluşumların, mihrakların etkisiyle Türkiye ekonomisi üzerinden bir takım dalgalanmalar oluşturduğu ve bununda ülkemizin milli ekonomisine zarar verdiği gerçeğinden hareketle hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem hükümetin seslendirmeleri hem de hakikaten Malatya’da Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere tüm karar alıcı mekanizmalarda milli paramızın tüm ekonomik işlemlerde kullanılmasına fırsat verebilmektir.

Bu bağlamda bizde OSB olarak daha önce dolar bazında belirlenen bazı işlemlerimizin tümden milli paramız olan Türk Lirasına dönüş yapılarak bunların bedellerinin Türk Lirası üzerinden alınmasına yönelik bugün bu toplantıda kararı almış bulunuyoruz. Böylece hem milli paramızın kullanılmasına fırsat vermiş olacağız, hem de milli paramızı bir kenarda tutarak para cinsimizin dışında, yurt dışındaki ülkelerin para birimlerinin kullanılarak, o ülke para biriminin de manipüle edilerek ülkemizin ekonomisine gelebilecek her türlü ekonomik saldırılardan da korunmuş olacağız.

Bunu ve bu kararı almayı OSB olarak bir taraftan Malatya Ticaret ve Sanayi Odamızda (MTSO) OSB’ye en önemli katkıyı sağlıyor. Milli ekonomimizi ve milli piyasamızı TL olarak ta ayakta tutmak ve buradan herkese de bir mesaj vermeyi bizde kendi imkan ve kabiliyetimi ölçüsünde yararlı gördük” dedi.

Vali Toprak, 1.OSB’de iş ve işlemlerin ardık TL üzerinden yapılacağını kaydederek, şunları söyledi: “Hem 1. OSB’mizin, özellikle Organize Sanayi Bölgemize giriş aidatı olarak daha önce belirlenen daha önce dolar üzerinden alınan para ile diğer bir takım işlemlerdeki dolar bazlı belirlemeyi bugün itibariyle kaldırdık ve eş değer rakamlar olmak üzere milli paramız olarak Türk Lirası üzerinden bundan böyle işlemlerimizi ve hesaplarımızı; buraya iş ve işlemler için gelen işverenlerimize ve girişimcilerimize de bu noktada TL üzerinden işlem yapmayı da kararlaştırdık. Tüm yönetim kurulu üyelerimize bu hassasiyetlerinden dolayı, bu kararın oluşumuna öneri ve katkı sağlamalarından dolayı teşekkür ediyorum.”

1.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’na ilgilerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Toprak, “Ben inanıyorum ki bizler ülkemizi seviyoruz. Ülkemizin yerli ve milli olması noktasında her türlü katkıyı koyuyoruz. Milli ve yerli olmanın en önemli sacayaklarından birisi de milli paramızın ülkemizdeki tüm iş ve işlemlerde geçerli olabilecek şekilde kararlarımızı imtiyaz etmenin önemli olduğunu da biliyorum” diye konuştu. 

RESİM GALERİSİ