Banner

MALATYA YENİ BİR İŞGEM DAHA KAZANDI


Malatya 3. Is Gelistirme Merkezi’ne kavustu. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapimina geçtigimiz yil baslanan AB Destekli Is Gelistirme Merkezi’nin koordinatörlüğü Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan yapilacak.

ERKOÇ: İŞİNİ BÜYÜTECEKLER İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Yapımı biten ve kısa süre sonra faaliyete başlayacak olan İŞGEM’i Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Malatya’nın yeni bir İŞGEM ile daha tanıştığını belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, küçük işletmelerin büyümesi için bu merkezlerin büyük önem taşıdığını söyledi.
 
AB Destekli olarak Türkiye’de 3 Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptırılan İŞGEM’lerden birinin Malatya’ya yapıldığını belirten Erkoç şu ifadeleri kullandı, ”Malumunuz olduğu üzere İŞGEM’ler Türkiye’de KOBİ Fidanlığı olarak anılıyor. Burada küçük firmalarımız 100 -200 metrekarelik kapalı alanlarda işe başlayarak işlerini büyütüyorlar. Buradaki 38 İşlik bulunuyor. Bu işlikler gerçek anlamdaki girişimcilere ev sahipliği yapacak. Buranın bir nevi işletmeciliği Odamız ile birlikte ilgili kurumlarda olacak. Böylece Girişimci arkadaşlarımızın işlerini büyütmesi noktasında da bura önemli bir misyonu yerine getirecek.
 

SEKİ : KISA SÜREDE HİZMETE GİRİYOR

 
KOSGEB İl Müdürü Murat Seki ise, İŞGEM’in kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini belirterek şunları söyledi,” KOSGEB tarafından 2008 yılında hazırlanıp, Avrupa Birliği’ne sunulan İşgem’ler projesi, Avrupa Birliği Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA)çerçevesinde kabul edilmiştir.  Başlangıç olarak Türkiye genelinde 49 Kalkınmada öncelikli il arasında 3 ilde İŞGEM kurulması planlanmış olup, Merkez Müdürlüğümüz ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere yerel dinamiklerinin büyük gayretleri sonucunda İŞGEM kurulacak bu 3 ilden birisi Malatya olmuştur. Malatya İŞGEM; 2. Organize Sanayi Bölgesinde 8.315 metre kare alan üzerine 38 adet işlikten ve kompleksten oluşan  bir İŞGEM’dir. İŞGEM İnşaat ihalesi Merkezi İhale Finans birimi tarafından Ekim  2011 de yapılmış olup, inşaat faaliyetlerine AĞUSTOS 2012 de başlanılmıştır. İŞGEM binasın EKİM 2013’de KOSGEB Malatya Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. İŞGEM Projesinin Paydaşı Malatya Ticaret ve Sanayi odası olup, 31.05.2010 tarihinde Merkez Müdürlüğümüz ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası arasında  Bölgesel Rekabet Edilebilirlik Operasyonel Programı”Seçili Yörelerde Üç Yeni İŞGEM kurulması ve Türkiye’deki İŞGEM’ler arasında bir ağ oluşturulması” Malatya ili paydaş Protokolü  imzalanmıştır. “
 
Bu arada Malatya Ticaret ve Sanayi Odası İŞGEM İşleticiliği için şirketi kurarak önümüzdeki günlerde müracaatları almaya başlayacak
 
YAPILAN İŞLİK ADETLERİ VE ALANLARI  
 
   8 adet İşlik      125 metrekare
   4 adet İşlik      118 metrekare
   2 adet İşlik         98 metrekare
   2 adet İşlik         83 metrekare
   8 adet İşlik         74 metrekare
   8 adet İşlik         51 metrekare
   1 adet İşlik         40 metrekare
   1 adet İşlik         33 metrekare
   3 adet İşlik         27 metrekare
   1 adet İşlik         23 metrekare