Banner

MALATYA TSO’DAN ÖĞRENCİLERE MONT VE BOT YARDIMI


MALATYA TSO’DAN ÖĞRENCİLERE MONT VE BOT YARDIMI

TOBB ile Malatya TSO ilde ihtiyaç sahibi öğrencilere 1300 mont ile 1000 çift bot verdi.

Malatya Beydağı Konaklama Tesislerinde (MABEK) ihtiyaç sahibi Suriyeli çocuklara yardımı ulaştıran Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İlimizde misafir ettiğimiz Suriyeli çocuklara eğitim yardımı kapsamında mont ve bot yardımında bulunduklarını belirterek, 500 mont, 200 çift botu Malatya TSO'nun katkılarıyla buradaki çocuklara vereceklerini kaydetti.

Vatanlarından ayrılan Suriyeli sığınmacıların durumunun kolay olmadığını aktaran Erkoç, "Onların derdine derman olabilirsek bir nebze de olsa kendimizi mutlu hissedeceğiz. Giyecekler Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahiplerine verilecek" dedi.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına da yardımda bulunduklarını kaydeden Erkoç, "İldeki değişik okullardaki öğrencilere yaklaşık 800 çift ayakkabıyla 800 çift mont yardımımız oldu, onları ihtiyaç sahiplerine verdik. Suriye kampındaki çocuklarımıza yardım ettik” dedi.

Malatya İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Hamza Demiralp, kamptaki konteynerlerde kalanların hemen hemen hepsinin bir yakınını Suriye'deki savaşta kaybettiğini aktararak, son bombardımanda da buradakilerin yakınlarından 8 kişi yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yardımlardan dolayı Erkoç'a teşekkür eden Demiralp, montların ve ayakkabıların ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi.

Yardım sırasında Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Gür ve Malatya TSO Genel Sekreteri Abdullah Duran'da hazır bulundu. 

RESİM GALERİSİ