Banner

MALATYA TSO’DAN DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE VEFA


MALATYA TSO’DAN DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNE VEFA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan kampanyaya Malatya Ticaret ve Sanayi Odasınca (MTSO) 75 bin lira destek verildi.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret ederek, 75 bin liralık makbuzun bir örneğini kendisine verdi.

Toprak, bağışta bulunan Malatya TSO yönetimine teşekkür ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Paranın önemi yok ama bu ihanet karşısında yaşanan acılara, şehitlerimize ve gazilerimize katkı sağlamak adına önemlidir. Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine kene gibi yapışan, kozmik davranış göstererek kendisini belli etmeyerek, sinsice o şerefli ordumuzu kullanarak, ülkemize ciddi bir acı yaşattılar."

FETÖ'nün tüm uzantılarının ortaya çıkarılması için çalışmalarının devam ettiğini aktaran Toprak, "Bu terör örgütünü ve terörist yapılanmanın tüm uzantılarının detaylı bir şekilde ortaya çıkarılması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin irade ettikleri o sonucun cezanın tahakkuk ettirilmesidir. Biz de onun için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toprak, “Milletimizin kendi içerisinde, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek örgütlerimizin ve vatandaşlarımızın çıkıp bu manada şehit olan ailelerimize ve gazilerimize yardımlaşma ve paylaşma noktasında katkı sunması her türlü takdirin üzerindedir. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı olarak, kurumsal olarak bir anlam içeren 75 bin liralık bir katkıyı sunmanız bizim için, şehitlerimiz için, ülkemiz için, vatanımızın birliği, dirliği ve bekası için önemlidir. Bizim ülkemizi oluşturan şüphesiz ki katmanlarımız var. Bir taraftan esnaf ve sanatkârlarımız, ticaret erbabımız, sanayicilerimiz, üreticilerimiz, istihdam yaratanlarımız değer oluşturanlar ve o değeri vergi ödeyerek, üretim yaparak ve ihracatta döviz kazandırarak katkı sağlayan üreticilerimiz ve onların temsili olan odalarımız bu anlamda ifade ettiğim birliktelik içerisinde böylesi anlamlı katkı hakikaten takdire şayandır.  Bir kez daha size hem ziyaretiniz için hem de 15 Temmuz kalkışması karşısında duruşunuz ve valiliğimiz dahil bu noktada katkılarınız, böylesi güzel bir yardım kampanyasına katkılarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da milletin gösterdiği cesaretin 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin önüne geçtiğini dile getirerek, necip milletin tanklardan ve helikopterlerden atılan bombalara göğsünü siper ederek ülkeyi büyük bir felaketten kurtardığını anımsattı. Erkoç, "Darbenin amacı milleti bölmek, parçalamak, vatansız bırakmak. Ülkeyi, Suriyeleştirmek, Iraklaştırmaktı. Allah milletin gönlündeki ölüm korkusunu aldı, şehadet şerbetini içme duygusunu yerleştirdi. Bu necip millet kendine yakışır bir tavır sergileyerek bu işin önüne geçti. Allah bir daha ülkemize ve milletimize böyle acı, ihanet ve hainlik yaşatmasın. Zaman birlik zamanı, zaman kardeşlik zamanı, zaman gönüllerimizi birbirimize açma zamanı. Hainler muhakkak cezasını en ağır şekilde çekecektir”  şeklinde konuştu.

Geçen haftaki meclis toplantısında Meclis Salonunun adını "15 Temmuz Şehitleri Meclis Solonu" olarak değiştirdiklerini belirten Erkoç, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın talimatıyla başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na Malatya TSO tarafından 75 bin lira bağış yapıldığını sözlerine ekledi.

Vali Toprak’ın da darbe girişimine karşı ilk dakikalardan itibaren vatandaşlara büyük bir moral verdiğini ve hayati tedbirler aldığını belirten Erkoç, “Siz daha şimdiden Malatya'nın gönlünde taht kurdunuz. Şahsım ve yönetim kurulum adına sizlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Erkoç, “Başta Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Siyasi Parti Genel Başkanlarına olmak üzere demokrasimize ve milli irademize sahip çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile kahraman milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Demokrasimize sahip çıkarken canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. 

RESİM GALERİSİ