Banner

MALATYA TSO ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI


MALATYA TSO ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Toplantı konuşan Malatya TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 18 Mayıs 2018 tarihi itibari ile yürürlüğe giren ‘7143 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına Dair Kanun’ kapsamında, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önceki üye aidatı ve munzam aidat borçlarına yeniden yapılandırılma imkanı getirildiğini söyledi.

Sadıkoğlu, daha önceki dönemlerde sıkıntı yaşayan, ödemelerini yapamayan, borçları birikerek yüksek seviyeye tırmanan, aidatlarını ödeyememiş oda üyeleri için yeniden yapılandırmanın iyi bir imkân olduğunu belirterek, “Üyelerimiz bu düzenleme sayesinde rahat bir nefes alacak. Yeniden yapılandırma için başvuruda bulunan üyelerimiz, geçmiş dönem aidat borçlarını gecikme cezası olmaksızın, isterlerse 31 Temmuz 2018 sonuna kadar tek seferde, isterlerse de ilk taksiti 31 Temmuz 2018 tarihinde başlamak üzere aylık ödemeli 6 eşit taksitle ödeyebilecekler” diye konuştu.

Tüccar ve sanayici olarak vergi daireleri ile bir noktada ortak sayıldıklarını ifade eden Sadıkoğlu, şunları kaydetti:

“Çalışmalarımızın tamamında vergilendirme ile devlete katkı sağlıyoruz. Bu anlamda sanayici ve tüccar olarak bizlerin beklentileri var. Sayın Vergi Dairesi Başkanımız, Defterdarımız ve Vergi Denetimi Grup Başkanımız bu süreç biliyorsunuz ekonominin biraz daha dar boğaza girdiği, dövizin çok hareketli olduğu tüccarın ve sanayicinin kendini yapılandırma ile ilgili, hayatını idame etme ile ilgili zor bir süreç. Bu süreçte ortaklarımızdan da beklentilerimiz var, bundan sonraki süreçte de bize katkılarını bekliyoruz. Bundan sonraki süreçte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak çıtayı daha yukarıya yükseltip üyelerimizin vergi daireleri, vergi ile ilgili sistemle hem bilgilendirmelerini sağlamak, hem de buraya katılımı artırıp insanların daha bilinçli, kanunların zamanın da çıktığı tarihten itibaren vergilerini ödemek için müracaat eden bir yapıyı oluşturmak arzusu içerisindeyiz.”

Sadıkoğlu, söz konusu düzenlemeden dolayı Malatya TSO üyeleri adına hükümete teşekkür etti.

 

Toplantı uzmanların kanuna ilişkin bilgilendirmesinin ardında sona erdi.

 

RESİM GALERİSİ