Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi öğretim görevlisi Dr. Işıl Keskin Şahan, projenin içeriği ve verilecek eğitim hakkında katılımcılara bili verdi.
Projenin sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Şahan, "Bugün Etkili İletişim Geliştirme Beceri eğitimimiz var. Yarın Etki Yaratma Becerisi, Etkili Konuşma ve Diksiyon eğitimimiz var" dedi.
Şahan, "Biz kendi kendine yetebilmeye her anlamda başladığımız vakit, zaten çok büyük oranda sorun gibi görünen aslında sorun olmayan şeylerin çözümünü de beraberinde buluyoruz. Bunu da çok önemsiyoruz, kendi kendimizin farkına varmak ve kendi kendimize yetebilmek konusu. Ama her şeye rağmen yaşamın içinde stres faktörleri oluyor. Bunlarla nasıl başa çıkabileceğimizi, nasıl hareket edebileceğimizi, sükûnetle nasıl düşünüp karar vereceğimizi bu eğitimle öğrenmiş olacaksınız" diye konuştu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Abdullah Duran, oda olarak sosyal sorumluk projelerine önem verdiklerini, günümüzde kişisel beceri ve gelişim eğitimlerinin önemli olduğu kadar pahalı da olduğunu söyledi.
25 yıllık iş hayatında ilk defa bayanlara yönelik böyle bir eğitimle karşılaştığını, zaman zaman oda olarak üyelerine eğitim verdiklerini kaydeden Duran, özellikle ev hanımlarına da böyle bir eğitimin hazırlanmış olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
Duran, eğitimin istenen sonuçlara ulaşmasını gönülden temenni etti. Konuşmaların ardından eğitime geçildi.