Banner

MALATYA TSO İLE VAKIFBANK ARASINDA KREDİ PROTOKOLÜ


MALATYA TSO İLE VAKIFBANK ARASINDA KREDİ PROTOKOLÜ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya'nın son yıllarda ticaret ve sanayi açısından gelişme gösterdiğini belirtti.

Malatya'daki organize sanayi alt yapısı hakkında bilgi veren Erkoç, bu bölgelerde 250'nin üzerindeki işletmede 22 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. Malatya’nın Ortadoğu’ya açılan bir kapı konumunda, sektörel olarak baktığımızda farklı sektörlerde yatırım çekmeye başlayan bir ilimizdir” ifadelerini kullandı.

Erkoç, VakıfBank ile yapacağımız protokol ile üyelerimize düşük faizli kaynak yaratmaya çalışıyoruz. Reel sektör ve finans sektörünün birlikteliğinin önemine inanıyoruz. Reel sektör, önüne bakmayı ve geleceğini yeni yatırımlarla, yeni hamlelerle şekillendirmeyi arzu etmekte ve finansman teminindeki güvence öne çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Erkoç, “Bankaların reel sektöre sunduğu kredi olanaklarını oldukça önemsiyoruz Bankacılık sektörüne iş dünyamızın ihtiyacı var. Bu kapsamda, banka, sanayi ve ekonomi üçgeninin Türkiye açısından değerlendirilmesinin ve işbirliklerinin önemine dikkatlerinizi çekmek isterim. Türkiye’nin kalkınmasının yolu üretimden geçiyor. Bu yolda atılan her adım, Türkiye’yi hedeflerine daha sorunsuz ulaştıracaktır. Vakıfbank ile imzaladığımız protokol, içerdiği geniş alternatifler ile üyelerimize hitap ediyor” dedi.

Protokolün üyelerimiz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve VakıfBank yetkililerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim.

VakıfBank Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Gündüz yaptığı konuşmada, hayatının önemli bir bölümünün Malatya'da geçtiğini belirterek, bundan dolayı Malatya'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Gündüz, "Bu güzel şehrin tüccarlarına, sanayicilerine ve KOBİ'lerine gücümüzün yettiğince katkıda bulunmak üzere geldik" dedi.

Vakıfbank Genel Müdürü Halil Aydoğan ise, Malatya'nın tarımsal faaliyetleri ve sanayileşmedeki yüksek performansıyla hem bölgesinde, hem de ülke ekonomisinde önemli bir güç konumunda olduğunu söyledi. Özellikle sanayide yapılan büyük atılımlar ve toplumsal yaşamdaki hızlı değişimlerin Malatya'nın yakın zamanda Türkiye'nin büyük şehirleri arasına gireceğinin en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Aydoğan, "Vakıfbank olarak bizler de bu süreçte sizlere destek olmaktan, sahip olduğumuz tüm imkânları hizmetinize sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Aydoğan, 7 yıla kadar vadeli iş yeri edindirme kredisini yüzde 0,96’dan başlayan, 5 yıla kadar vadeli işletme ihtiyaç kredisiniyse yüzde 1,03’ten başlayan faiz oranlarıyla Malatya TSO üyelerine sunacaklarını belirterek, "Oda üyeleri ayrıca Vakıfbank KOBİDOST Kampanyası'ndaki işletme ihtiyaç kredilerinden de uygun faiz oranları ve vadelerle yararlanacaklar" ifadesini kullandı.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri’n (KOBİ) ülke ve dünya ekonomisindeki önemine değinen Aydoğan, "KOBİ'ler, üretim yapıyor, istihdam yaratıyor. Biz de Vakıfbank olarak KOBİ'lere çok önemli destekler veriyoruz. Takriben 112,5 milyar lira Mart sonu itibariyle kullandırdığımız nakit plasman var. Bu 112,5 milyar liranın takriben 26 ile 30 milyar lirasını KOBİ'lere kullandırıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erkoç ve Aydoğan kredi protokolünü imzaladı.

Daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cebrail Aldı, VakıfBank’ın iştirağı olduğu Güneş Sigorta’nın Malatya’da Bölge Müdürlüğü’nün kurulması talebinde bulundu.

RESİM GALERİSİ