Banner

MALATYA TSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI


MALATYA TSO EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Malatya TSO Meclis Başkanı Sami Payza, oturumu açmadan önce yerini TSO Meclis Başkan vekili Ali Seydi Ünlü ’ye bıraktı. 

Meclis toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Doğu’da yaşanan terör olaylarından dolayı Malatya’daki firmaların da olumsuz etkilendiğini ürün gönderme ve tahsilat yapma konularında önemli sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Başkan Erkoç, “Ülkemizde son dönemde meydana gelen terör olaylarını şahsım ve yönetim kurulum adına kınıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.  Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize kasteden bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde birbirimize gönüllerimizi açma zamanı. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirme zamanı. Etrafımızdaki yaşanan olaylar dikkate alındığında Rusya’nın, Suriye’ye sığınak yaptığını biliyoruz. Etrafımız kan gölü. Üzülerek ifade etmek gerekirse yüzde 90 Müslümanlar kendi kendini öldürüyorlar. Bu çok acı bir tablodur” dedi.

Bölgede nifak tohumları ekenler, Irak’a demokrasi götüreceğim diyerek yüz binlerce masum insanın kanını döküldüğünü belirten Erkoç, şunları söyledi; “ Ne hazindir ki şia-sünninin camisini bombalıyor. Sünni, şianın camisini bombalıyor. Akan kan Müslüman kanı. Ülkemizde bu tür olaylar sergilenmeye çalışılıyor. Bu tür fikir ve emelleri olanlar bunlara ulaşamazlar. Onun için birlik, beraberlik ve kardeşlik zamanı diyoruz.”

Terör olaylarına tepki gösterme çerçevesinde katıldıkları organizasyonlara ilişkin de bilgi veren Erkoç, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde düzenlenen ve 261 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği, “Teröre Hayır Kardeşliğe Evet” yürüyüşüne katıldık. Bin yıla yakın bu topraklarda birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşadık, bundan sonra da yaşayacağız.  Bunu sağlamak etnik kökeni ne olursa olsun hepimizin görevidir. Unutulmamalıdır ki, dünya üzerinde başka Türkiye bulunmamaktadır. Yine unutulmamalıdır ki, dünya üzerinde böyle “cennet” bir vatan bulunmamaktadır. Yürüyüşe katılanlar ülkemizin, milletimizin, devletimizin birliğine ve bütünlüğüne sahip çıktılar. Hep birlikte teröre karşı milli bir duruş sergilediler, milletimizin kardeşliğini gösterdiler” şeklinde konuştu.

Erkoç, Son dönemde bölgedeki terör saldırıları nedeniyle Malatya’daki çok sayıda firmanın olumsuz etkilendiğini, firmaların bölgeye ürün gönderme ve tahsilat yapma konusunda çok önemli sıkıntılar ve problemler yaşıyorlar. Çünkü bölgede işyerleri doğru dürüst açılmıyor. Ciddi şekilde ticarette daralma söz konusu. Her gün esnaflarımızı geziyorum. Gittiğimiz yerde aldığımız cevap öncelikle ülkenin huzuru ve istikrarı.

B20 Türkiye Konferansı’na ilişkin bilgiler aktaran Erkoç, B20 Türkiye Konferansı, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve küresel ekonominin önde gelen aktörlerinin katılımıyla yapıldı. Konferans TOBB ve B20 Türkiye Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun üstün gayretleriyle gerçekleştirilmiştir. B20'nin süregelen çalışma alanları olan ticaret, altyapı, yatırımlar, büyümenin finansmanı, istihdam ve KOBİ'ler konuşuldu.

Erkoç,  TSO’nun, TOBB’dan aldığı yetki ile SRC belgesi vermeye başladığını da söyledi.

Erkoç, KOSGEB ile sürdürdükleri girişimcilik eğitimlerinin devam etiğini, Ekim ayında 60 kişilik bir girişimcilik kursu açacaklarını kaydetti.