Banner

MALATYA BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN MÜJDE BEKLİYOR


MALATYA BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NDAN MÜJDE BEKLİYOR

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Manisa ziyareti sırasında, Manisa’daki üzüm üreticilerini sevindiren bir müjde vermiş ve hükümetin 60 bin ton kuru üzüm alarak okullarda dağıtacağı açıklamasını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç “Aynı müjdeyi Malatyalı kayısı üreticileri de bekliyor”dedi.

Meclis Başkanı Sami Payza ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, konu ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Malatya milletvekillerine faks çektiklerini belirtti.

“ 10 BİN KAYISI OKULLARA DAĞITILSIN”

Erkoç basın toplantısında şu ifadelere değindi,” Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamadan biz de mutlu olduk. Manisa adına sevindik. Ancak, Malumunuz olduğu üzere Kayısı Malatya’nın her şeyi. Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntılar ortada. Biz de sayın Başbakanımızdan Kayısı ile ilgili böyle bir müjde bekliyoruz. Daha önce de dile getirdik. Kayısı üreticisinden hükümetimizin alacağı kayısı ciddi anlamda şehir ekonomisine bir rahatlık kazandıracaktır. Yeni mahsul öncesi 10 bin ton bir kayısı alımı üreticilerimizin ve esnafımızın rahatlayacağı anlamına gelir. Hükümetimizi en fazla destekleyen illerden biriyiz. Bu müjdeyi biz de bekliyoruz.”

BAŞBAKAN’A FAKS..

Öte yandan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve Meclis Başkanı Sami Payza tarafından Başbakan Davutoğlu’na gönderilen faksta şu ifadeler yer aldı,”

Sayın Başbakanım,

 

31 Ocak 2015 tarihinde Manisa’ya yaptığınız ziyaret sırasında, Hükümet olarak 60 bin ton kuru üzüm alım müjdesi vermeniz bizleri sevindirmiştir.

 

Biz de Malatya olarak kayısı da böyle bir müjde bekliyoruz. Yeni mahsul çıkıncıya kadar 10 bin ton kayısı alımı yapılması; Gerek Malatya üreticisini gerekse esnafımızı ciddi anlamda rahatlatacaktır. Birim fiyat bazında ihracatımızda yaşanan düşüş bu sayede yine eski seviyesine ulaşıp döviz girdisi olarak ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Her zaman Hükümetimize en büyük desteği sağlayan illerin başında gelen Malatya ivedilikle bu desteği zat-ı alinizden beklemektedir.

 

Saygılarımızla “

RESİM GALERİSİ