Banner

KURU KAYISI LİSANSLI DEPOSU İÇİN İMZALAR ATILDI


KURU KAYISI LİSANSLI DEPOSU İÇİN İMZALAR ATILDI

İmza töreninin açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu lisanslı depoculuk ile çok önemli bir işe imza atıldığını belirterek, daha sağlıklı şartlar altında çalışma imkanı olacağını anlattı. Türkiye’nin en zeki insanlarının Malatya’dan çıktığını belirten Hisarcıklıoğlu bunun kaynağı olarak da mişmişi gösterdi. Yaklaşık 50 yıldır Türkiye’yi yönetenlere bakıldığında Malatya’nın önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, İsmet İnönü, Turgut Özal gibi liderlerin yanı sıra TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de Malatyalı olduğunu hatırlattı. Hisarcıklıoğlu Bakan Tüfenkci’nin lisanslı depoculuğun hayata geçmesi için çok önemli hizmetlerde bulunduğunu dile getirerek TMO, Lidaş  ve tüm emeği geçenlere de teşekkür etti.

 

Hisarcıklıoğlu, “Kuru kayısıda Türkiye'nin ilk lisanslı deposunun kuruluş sözleşmesini imzalayacaklarını belirterek, "Kayısının bundan sonra depolama sorunu bitecek. Kayısının sağlıklı şartlarda depolanması imkanı bedava sağlanmış olacak." dedi.

 

Vali Ali Kaban da kayısının Malatya için ne kadar önemli olduğunu yaşayarak gördüğünü anlatarak, lisanslı deponun kente kazandırılmasının çok önemli olduğuna ifade etti.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasında, "2011'de 20 bin tonla başladığımız lisanslı depoculuk sisteminde bugün 1 milyon 838 bin 200 tonluk kapasiteye ulaştık." ifadesini kullandı.

 

Lisanslı depoculuğun önemine dikkati çeken Tüfenkci, "Bugüne kadar 123 şirkete Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak kuruluş izni verdik. 2011'de 20 bin tonla başladığımız lisanslı depoculuk sisteminde bugün 1 milyon 838 bin 200 tonluk kapasiteye ulaştık. Lisanslı depolara buğday ile başladık şimdi zeytin, pamuk, Antep fıstığı, kayısı dahil geniş yelpazeye taşıdık. Tarım ticaretinde lisanslı depolar çok önemli. Onun için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla beraber çalışarak lisanslı depo kapasitesini artırmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Tüfenkci, Malatya'ya sadece kayısıda değil aynı zamanda hububatta da lisanslı depoyu kazandırdıklarını dile getirerek, "Bugün kayısının lisanslı depo protokolünü imzalayacağız, temelini de kısa zamanda atmış olacağız. Önümüzdeki hafta da inşallah Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nın kuruluşunu tamamlamış olacağız. Böylelikle Ürün İhtisas Borsası'nda da aldığınız elektronik senetler işlem görecek." şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Kuru Kayısı Lisanslı Depoculuk Protokolü imzalandı.

 

RESİM GALERİSİ