Banner

Konteyner iş yerlerinin sorunları ne zaman çözülecek?


Konteyner iş yerlerinin sorunları ne zaman çözülecek?

Geçici konteyner iş yerlerinde faaliyet yürüten firmaları ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, hala çözüme kavuşturulamayan tuvalet, su, elektrik ve internet konusuna tepki gösterdi.

 

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Fahri Kayahan, Güngör ve Tecde bölgesinde bulunan geçici konteyner iş yerlerinde faaliyet yürüten firmaları ziyaret etti.

 

“DİŞİYLE TIRNAĞIYLA 30-40 YILDIR MÜCADELE EDEN ESNAFIMIZ 21 METREKARELİK KONTEYNERLERDE KENDİSİNİ TERK EDİLMİŞ HİSSEDİYOR”

 

Ziyaret sonrası açıklama yapan Başkan Sadıkoğlu, “Deprem en ağır hasarı çarşı merkezimize verdi. Bölgemizin en canlı ticaretinin yapıldığı çarşımız şimdi boş tarlaya döndü. İşyeri yıkılan ve ağır hasar alan esnafımız, istişaresiz hızlıca alınan kararlarla konteynerlere mahkûm edildi. Bırakın insanı araç dahi geçmeyen caddelere sokaklara konulan konteynerlerde esnafımız nasıl ticari varlığını sürdürebilir ki! Konteynerlerde hizmet vermeye devam eden esnafımızı ziyaret ettiğimizde büyük bölümü işlerinin hiç de iyi olmadığını bizlere ifade ediyor. Ömrünü ticaretine vermiş, dişiyle tırnağıyla 30-40 yıldır mücadele eden esnafımız 21 metrekarelik konteynerlerde kendisini adeta terk edilmiş hissediyor. Buradan yetkililere sesleniyorum, çarşı projesi hızlıca başlamalı ve konteynerlerde varla yok arasında mücadele eden esnafımıza işyerleri teslim edilmeli” dedi.

 

“HANGİ VİCDANA SIĞAR?”

 

Geçici konteyner iş yerlerindeki esnafın sesi olan Başkan Sadıkoğlu, “Şehrin farklı bölgelerine geçici konteyner işyerleri koyanlar nedense WC ve lavabo yapmayı unutmuşlar! Lavabo ihtiyacı için yakınlardaki bir camiye veya petrol istasyonuna mahkum bırakılan esnafımızın geneli bu durumdan şikâyetçi. Özellikle hanım esnaflarımız büyük mağduriyet yaşadıklarını söylüyor. İnsan tabiatının gün içindeki en önemli ihtiyacı için çözüm üretememek hangi vicdana sığar? Bir diğer sorunsa internet bağlantılarının olmayışı. Esnafımızın geneli artık pos cihazı kullanıyor, fatura ve satış işlemlerini internet aracılığı ile yapıyor. Konteyner iş yerlerinin internet sorunu bir an önce çözüme kavuşturulmalı. Sık sık kesilen elektriklere çözüm bulunmalı. Adres tanımlama işlemleri hızlandırılmalı, güvenlik ve temizlik konusuna da ağırlık verilmeli. Memleketini terk etmeyen, ben bu şehrin evladıyım ve var olmaya devam edeceğim diyen tüm esnafımızın, tüccarımızın ve sanayicimizin yanındayız. Sorunlarını gür sesle dillendirmeye ve çözümünün takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

RESİM GALERİSİ