Banner

Hibe destekli projelerle ticareti canlandırmak hedefleniyor


Hibe destekli projelerle ticareti canlandırmak hedefleniyor

BM İşbirlikleri ve Kalkınma Finansmanı Yöneticisi Bülent Açıkgöz, beraberinde BM İnsani Gelişme ve Kalkınma Uzman Yardımcısı Emil Palson ve BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi Uzman Yardımcısı Faruk Karaduman ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 

Malatya TSO ve BM heyeti, toplantıda 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’nın sosyal ve ekonomik olarak yeniden ayağa kalkması için ortak projeler üzerinde konuştu.

 

“HİBE DESTEKLİ PROJELER YAPALIM”

 

Malatya ekonomisinin canlanması için ticari firmaların ciddi finans desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Basri İlhan, “Odamızın 10 bin üyesi var ve üyelerimizin yüzde 80’i depremden büyük yara aldı. Üyelerimizin yeniden ayağa kalkması için ciddi finans-hibe desteğine ihtiyacı var. Bu süreçte sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Üyelerimizin yüzde 15’ini kadınlar ve gençler oluşturuyor. Depremle birlikte kadınlarımızın tüm hayalleri, gençlerimizin de tüm hedefleri yerle bir oldu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) fonları ile uygulanan Türkiye’de Deprem Sonrası Erken Toparlanma Programı kapsamında kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik hibe desteği talep ediyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu konuda birlikte hayata geçireceğimiz her türlü projede tüm desteği sunmaya hazırız. Birleşmiş Milletler Türkiye ekibinin yerel ve bölgesel kalkınma ayrı bir önem verdiğini yakından takip ediyoruz. Bu kalkınma sürecinde hayata geçirilen ve planlanan tüm projelerde Malatya’mız özelinde üyelerimizin de faydalanması için gerekli imkânların oluşturulmasını sizlerden önemle rica ediyoruz” dedi.

 

“YARININ KÖYLERİ PROJESİNDE MALATYA’NIN DA OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Dündar da BM’nin ülkemizde yürüttüğü Yarının Köyleri Projesini hatırlatarak, bu projeye Malatya’nın da dahil edilmesi talebinde bulundu. Özcan, “Günümüzde ticaret dijital ortama kayıyor. E-ticaretin hızla geliştiği ve perakende satış içindeki payını artırmakta olduğu açıktır. Yarının Köyleri Projesi bu kapsamda önemli. Proje için Adana, Diyarbakır ve İzmir illerinde pilot köyler ve sonrasında dijital köyler ağı kurulacağını biliyoruz. Malatya’mızın da bu proje içerisine dahil edilmesini talep ediyoruz. Başta AB Coğrafi İşaret Tescilli Malatya Kayısımız olmak üzere 13 ilçemize yayılmış 41 tescilli ürünü olan ilimizin bu proje ile dijital pazarda önemli yol kat edeceğine inanıyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası bu kapsamda gerçekleştirilecek çalışmalara elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Gerekirse Oda binamızda sizlere çalışma ofisi tahsisi yapabiliriz. Sizler yeter ki üyelerimize katkı sunacak projelerimize destek olun” diye konuştu.

 

BM İşbirlikleri ve Kalkınma Finansmanı Yöneticisi Bülent Açıkgöz de tüm talepleri not alarak gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi. Malatya TSO ile ortak projeler yürüterek kent ekonomisinin canlanması için ihtiyaç duyulan fonları oluşturacaklarını belirtti.

RESİM GALERİSİ