Banner

EXİMBANK KREDİ VE SİGORTA PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI


EXİMBANK KREDİ VE SİGORTA PROGRAMLARI TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cebrail Aldı, MTSO Genel Sekreteri Abdullah Duran ve ihracatçı üyeler katıldı.

MTSO Genel Sekreteri Abdullah Duran konuşmasında, ihracatın geliştirilmesi için yapılan çalışmalarda Eximbank’ın ciddi destekler sağladığını ifade ederek, “İhracat çıtasının yükseldiği kentimizde Eximbank ile yakından çalışarak, 2023 hedeflerimize daha kolay ulaşacağımıza inanıyorum. 2023 yılında Malatya’nın 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasında, Eximbank’ın sağlayacağı katkıları çok önemsiyoruz. İhracat ürünlerimizin çeşitlendirilmesinde ve katma değerinin yüksek olmasında, yeni pazarların kazandırılmasında Eximbank’tan sağlanacak destekler sanayiciler için önemli” diye konuştu.

Türk Eximbank Ankara Bölge Kredi Müdürü Berna İldoğan toplantıda yaptığı sunumda, devlet desteklerini her şartta ihracatçılara ulaştırmak üzere bilgilendirme amaçlı bu tarz toplantıları yaptıklarını söyledi.

Eximbankların misyonunun ihracatının geliştirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçı firmalarımızın uluslararası ticarette paylarının arttırılması ve girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması ile üyelerine uluslararası piyasalarda rekabet gücü kazandırılması olduğunu dile getiren İldoğan, “Bu hedefimiz doğrultusunda bugün ihracatçılarımızın önemli bir destekçisi, kurumsallaşmış tek asli teşvik unsuru olan Türk Eximbank'ı burada sizlerle bir araya getirdik. Eximbank'ın sağladığı kısa, orta ve uzun vadeli nakdi, gayri nakdi krediler ile sigorta ve garanti destek programları hakkında ilk ağızdan detaylı olarak bilgilendirileceğiz” şeklinde konuştu.

İldoğan,  “Geçen seneki ihracata verdiğimiz destek 28 milyar dolar, bu Türkiye ihracatının yüzde 20’sine tekabül ediyor. 2015 yılı hedef hacmimiz 35.4 milyar dolar. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi kapsamaktadır. 2023’e kadar geçecek süreçte hep yüzde 20 bandında destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Türk Eximbank Ankara Bölge Sigorta Müdür Yardımcısı Burcu Gökçe Yılmaz Akın ise sunumunda, ihracat kredi sigortası programı ile öncelikle enformasyon hizmeti verdiklerini, sonra ihracat alacaklarını sigorta altına aldıklarını söyledi.

RESİM GALERİSİ