Banner

Erkoç’tan Başbakan’a THY Mektubu


Erkoç’tan Başbakan’a THY Mektubu

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türk Hava Yolları’nın  Malatya-Ankara  seferlerini yeniden günlük iki sefere çıkarması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak, Malatya’nın mağduriyetinin giderilmlesini istedi.

 

Erkoç tarafından gönderilen mektup şöyle;

 

Sayın

Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı

 

 

Malumunuz olduğu üzere Malatya’mız son yıllarda gerek ekonomik gerekse sosyal kalkınmasını hızlı bir şekilde tamamlayan ilerimizin başında gelmektedir. Himayelerinizle başlatılan yatırımlar; kentimizin önemli ölçüde dışa açılımına büyük bir katkı sağlamıştır. Özellikle ‘Dünya ile entegre olma’ hedefi ile yoluna devam eden kentimiz son yıllarda dışarıdan aldığı yatırımlarla birlikte bir çekim merkezi haline gelmiştir.

Ancak Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen Türk Hava Yolları’nın ilimize yönelik aldığı bir karar kentimizi derinden yaralamıştır.01 Haziran 2014 tarihine kadar iş adamlarımızın bir çoğu ‘zamanı iyi kullanmak’ adına sabah Ankara ve İstanbul’a giderek gün boyu işlerini görüp gece yine THY Uçağı ile dönüş yapmakta iken, Türk Hava Yolları aldığı karar ile Ankara sefer sayısını (günlük) bire düşürdü. Bu durum ise kentimizin genelinde ciddi bir mağduriyetin doğmasına neden oldu.

 

Herhangi bir gerekçe sunmadan sefer sayısının azaltma yoluna giden THY’nin ilimize yaptığı seferlerde doluluk oranı 2014 ilk beş ayında  (İstanbul –Yüzde 84, Ankara-Yüzde 76) oldukça yüksektir. 

 

Böyle bir doluluk oranına rağmen alınan bu karar ile ilgili gerek Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu gerekse Genel Müdürlük nezdinde temaslara geçmemize rağmen olumlu bir cevap alamadığımız gibi, ‘Tek Sefer Uygulamasının’ devam edeceği tarafımıza bildirilmiştir.

 

Her zaman ülkemizin kalkınmasında üzerine düşeni yerine getirmek için çaba sarf eden ilimize yönelik, THY’nin aldığı bu menfi kararın yeniden gözden geçirilmesi hususunu Zat-i Alinizin takdirlerine arz ederim.

 

Saygılarımla

H.Hüseyin ERKOÇ                                                  

BAŞKAN İMZA 11BAŞKAN İMZA 11Yönetim Kurulu Başkanı  

RESİM GALERİSİ