Banner

ERKOÇ: 23 İLİ KAPSAYAN TEŞVİK PAKETİ, BÖLGEYİ İHYA EDECEK


ERKOÇ: 23 İLİ KAPSAYAN TEŞVİK PAKETİ, BÖLGEYİ İHYA EDECEK

15 Temmuz Şehitleri Meclis Toplantı Salonu’nda, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, 2016 Ağustos ayı mizanı görüşüldü. Mizan okunmasının ardından oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda daha sonra MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, oda çalışmaları hakkında bilgiler vererek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 “23 İLİ KAPSAYAN PAKET, BÖLGEYİ İHYA EDECEK”

Erkoç, Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya özel bir teşvik paketini açıkladığını anımsatarak, “Teşvik ve yatırım planlarıyla Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerdeki makine, fabrika, teçhizat ve ticarethane gibi üretim yerlerinin kurulmasında sağlanacak sıfır faizli krediler bölge iş insanlarına da can suyu niteliğinde olacak. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir projedir. 23 ili kapsayan bu paket adeta bölgeyi yeniden ihya edecek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin makus talihini bu teşvik paketiyle yeneceğini, ülkemizi çok daha güzel günlerin beklediğine inanıyorum” diye konuştu.

 “MALATYA İŞ DÜNYASI OLARAK YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

23 cazibe merkez içerisinde Malatya’nın da yer aldığına dikkat çeken Erkoç, Malatya’nın da 23 il içerisinde yer almasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Teşvik paketinin bölgenin huzuru, istikrarı ve vatandaşların refahı için çok önemli olduğunu anlatan Erkoç, “Destek paketi terörden zarar gören şehirlerin ekonomik inşasını, bununla beraberde sosyal inşasını sağlayacak” dedi.

Oluşturulacak yeni iş imkânlarıyla bölgenin en önemli sorunlarından biri olan terörün bitmesi, işsizliğin bitmesi ve istihdam konusunda yeni bir açılım yaratacağını dile getiren Erkoç, Malatya iş dünyasının da yatırımlarına devam edeceğini belirtti.

40 yıldır bölgede terörün devam ettiğini ifade eden Erkoç, şunları söyledi: “Son dönemde yine değişik terör örgütleri tarafından ülke üzerinde değişik oyunlar oynanıyor. Ama 15 Temmuz’da bu millet bu ülkenin birliği, beraberliği için canını ortaya koydu, kendisin tankların, uçaklardan atılan silahların önüne siper etti. İnşallah hiçbir şet güç dışarıda ve içeride emeline ulaşamayacaktır. Terörde akıttığı kan içerisinde boğulacaktır. Son dönemde artan terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

MALATYA’NIN İHRACATI ARTTI

Erkoç, Malatya’nın ihracatının arttığına dikkat çekerek, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2016 Ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 artarak, 11 milyar 157 milyon dolar olmuştur. Bu kadar olumsuzluklara rağmen, bu kadar etrafımızda yaşanan sıkıntılara rağmen Türk iş dünyasının ihracata devam ettiğinin güzel bir kanıtı ve örneğidir. Malatya 2016 Ağustos ayı ihracat rakamı ise TİM verilerine göre, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 8,37 artarak, 35 milyon dolar oldu. Malatya’nın 2016 yılının ilk sekiz ayında ise geçen yılın aynı dönemine göre 12,21 artarak 215 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise Malatya’nın ihracatı 191 milyon dolar seviyesindeydi” ifadelerini kullandı.

 

RESİM GALERİSİ