Banner

ÇALIK’TAN TSO’YA ZİYARET


ÇALIK’TAN TSO’YA ZİYARET

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 7 Haziran'da yapılan genel seçimin Türkiye ve Malatya için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Erkoç, Türkiye'nin ciddi bir olgunlukla seçimi tamamladığını ifade ederek, "Yüzde 84'lük katılım, demokrasiye Türkiye'deki seçmenin inandığını da ortaya koydu. Seçmen burada bir mesaj verdi. Halk iradesini sandıkta bu şekilde yansıttı. İnşallah iş dünyası olarak çok fazla zaman kaybetmeden bir an önce hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

İş dünyasının ve ülkenin zaman kaybına tahammülü olmadığına dikkat çeken Erkoç, şunları söyledi: "Bir an önce meclis aritmetiği içerisinde bir hükümetin çıkmasını canı gönülden iş dünyası olarak arzu ediyoruz. İnşallah ülkemiz için hayırlı bir neticeyle sonuçlanır. Ülkemizin önündeki sorunların aşılması içinde bir an önce hükümetin kurulması her kesimi de rahatlatacaktır. Artık demokrasi uzlaşı kültürüdür. Bu uzlaşı içerisinde herkesin ülke menfaatleri doğrultusunda kişisel menfaatleri bir kenara bırakarak, ülkenin menfaati söz konusu olduğu zaman bir araya gelmemiz gerekiyor. Bu mesajında halk tarafından verildiği ortadadır. Biz artık, ortak akılla bu ülkeyi yönetmek durumundayız. Bu tablo karşısında da birbirimize karşı uzlaşı kültürü içerisinde hareket ederek, bu uzlaşı kültürü içerisinde de hükümetin bir an önce kurulması gerekiyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "7 Haziran 2015 seçimlerinin çok önemli olduğunu ifade ederek, 'Türkiye'nin karar günü' dedik. Bu karar gününü de söylerken, 12 yıllık AK Parti iktidarının tek başına iktidar olmanın ne kadar önemli olduğunu hem Malatya hem de Türkiye ile paylaştık" diye konuştu.

Çalık, Ticaret ve Sanayi Odası iş dünyasının en önemli aktörlerinin olduğu meslek kuruluşudur. Ülkenin ve ekonominin istikrarının temini için yapılması gereken en önemli insiyat tarafsızlığını korumaktı. Tarafsızlıktan yana hareket etti. Ben istikrardan yana olan ve tarafsızlığı ortaya koyan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

7 Haziran 2015 seçimleri AK Parti’nin birinci parti olarak çıkmasına vesile olduğunu belirten Çalık, “12 yıldır tek başına iktidar olmanın getirisi ile bu ülkeye ve millete hizmet ettik. En önemli hedefimiz ülkenin istikrarını sağlamaktı. Hem siyasi hem de ekonomik istikrarı sağlarken, ülkemizin vatandaşımızın gelişimini ve refahını sağlanmasını hedeflerimiz arasına koyduk. Bugün ekonomik verilere baktığımızda tek başına iktidar olmanın ülkeye kazandırdığı çok önemli kazançlar var. Kişi başına düşen milli gelirden ihracat rakamlarına ve büyümeye kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla çok net şekilde kendini hissettiriyor. Türkiye de böyle iken Malatya da aynı şekilde devam etti. Yaklaşık 400 milyon dolarlık ihracatla, 104 ülkeye ihracat yapan Malatya Doğu Anadolu Bölgesi’nde birinci olduğunu” belirtti.

Kayısı üreticilerinin sorunlarına da değinen Çalık, “Dondan zarar gören kayısı üreticilerine yapılacak ödemenin Valilik,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü yanı sıra Ziraat Odaları’nın de yer alacağı bir heyet tarafından oluşturulacak rapor doğrultusunda yapılacağını belirtti. Dondan zarar gören çiftçilerimizin zararının karşılanması için Sayın Başbakanımız Malatya’ya gelmeden önce görüşmelerimizi yapmıştık.  Maalesef Malatya’da kayısı üreticileri yüzde 40-80 arsında don olayı nedeniyle zarar gördü.  Heyetin belirleyeceği kriterler ve tespitler sonucu ödemeler yapılacak. Sayın Başbakanımız verdiği sözü hemen yerine getirdi. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalık, gelen paranın yetmemesi durumunda ise yeniden Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüleceğini ifade etti.

RESİM GALERİSİ