Banner

BM bu vahşeti seyrediyor


BM bu vahşeti seyrediyor

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza, İsrail’in Gazze’ye yönelik uyguladığı terörün derhal sona ermesi için Birleşmiş Milletler Topluluğu’nun daha etkin bir şekilde devreye girmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık bir haftadan bu yana, İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü hava saldırılarında ölü sayısının 120’yi aştığını belirten Payza,”İsrail her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da Filistin’e yönelik vahşetini sistematik bir şekilde sürdürüyor. Dünya’nın koruyuculuğuna soyunan  Birleşmiş Milletler Topluluğu ise bu vahşeti seyrediyor ”dedi.

Payza yaptığı açıklamada şunlara değindi, ”Yaklaşık bir haftadan beri İsrail Gazze’nin üzerine 2 bini aşkın füze fırlattı. Gözlerimizin önünde binlerce Müslümanı katletme girişiminde bulunuyor. Tek amaçları Müslümanları o coğrafyadan silmek olan Siyonist İsrail’in saldırıları sonucu en az 120 Filistinli şehit düştü, binlercesi ise yaralandı. Bu vahşet karşısında Vicdanı olanların sessizliği insanlığımızın iflası anlamına gelmektedir. Bu Vahşet karşısında susan hesabını en ağır şekilde verir. Kendisini dünyanın koruyucusuymuş gibi lanse eden ancak artık hiçbir manası kalmayan Birleşmiş Milletler’in iki yüzlülüğü bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Geçtiğimiz haftalarda ölü bulunan birkaç İsrail vatandaşı için neredeyse kınama üstüne kınama yayınlayan BM ve ABD’nin bir haftadır İsrail’e yaptığı saldırılardan dolayı hak verir gibi sessiz kalması vicdanları sızlatan bir durumdur. Yapılan bu saldırılar karşısında sessiz kalmayı beceren ABD Başkanı Obama’nın İsrail’in kuklası gibi hareket etmesi dünya kamuoyunun dikkatlerinden kaçmamıştır. Müslümanların kutsal ayında, İsrail tarafından Gazze’ye yapılan bu saldırılar sistematik saldırılardır. Zira İsrail her Ramazan ayında bu sistematik saldırılarını bir bahane ile sürdürmektedir.Bu saldırılar İsrail’e olan nefretimizi kat be kat artırmaktadır. Yine İslam coğrafyasının  önde gelen ülkelerinin sessizliği de ayrı bir mana taşımaktadır. Her şeyden önce bir insan olarak bu coğrafyada göz göre yapılan katliama seyirci kalan tüm insanlık suçludur ve er geç sırf sessiz kaldığı için bunun bedelini ağır ödeyecektir.”