Banner

BAŞKAN SADIKOĞLU RAHMETLE ANIYORUZ


BAŞKAN SADIKOĞLU RAHMETLE ANIYORUZ

 

Değerli hemşerimiz 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ebediyete intikalinin 25. yılında saygı ve rahmetle andığını dile getiren Başkan Sadıkoğlu, mesajında şunları kaydetti:

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı değerli hemşehrimiz merhum Turgut Özal, milletimizin yetiştirdiği değerli bir lider, siyaset ve devlet adamı olarak, büyük bir memleket sevdasıyla çalışmış, üstlendiği bütün görevlerde ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur.

 

Dünyanın gittiği istikameti çok iyi gören Turgut Özal, Türkiye’nin bu istikamet doğrultusunda gerçekleştirdiği değişimlere öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi, ekonomimizin dışa açılması ve ülkemizin kalkınması sürecinde büyük hamlelere imza atmıştır.

 

Şahsiyeti, fikirleri, idealleri, başarıları ve Türkiye’nin önünü açan hizmetleriyle Türk siyasi hayatına damgasını vuran Turgut Özal, milletimizin engin sevgisine mazhar olmuştur. Milletimiz merhum Turgut Özal’ı unutmayacak, daima hayırla yad edecektir.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı değerli hemşehrimiz merhum Turgut Özal'ın vefatının yıl dönümünde, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyor, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”  

 

17 Nisan 1978'de posta yoluyla evine gönderilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Malatya Belediyesi eski başkanlarından merhum Hamit Fendoğlu için de bir mesaj yayımlayan Sadıkoğlu, "Tarih boyunca önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştiren Malatya'mızın geçmişte yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğlu'dur. Bombalı bir saldırı sonucu, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski Başkanı Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen bir siyasetçiydi. Merhum Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum, ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.