Banner

Başkan Sadıkoğlu: “Destekler artarak devam etmeli”


Başkan Sadıkoğlu: “Destekler artarak devam etmeli”

Malatya’dan eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15 artışla 37 milyon 884 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Malatya sanayisi 6 Şubat öncesine dönemedi. Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlar artarak devam etmeli” dedi.

 

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), eylül ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Malatya’dan eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 15 artışla 37 milyon 884 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Ayrıca eylül ayı ihracatının önceki yılın aynı dönemine göre düşüş yaşadığı görüldü.

 

İhracat rakamlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yaşadığımız depremler sonrası toparlanma sürecinde sanayicilerimize, ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza tüm zorluklara rağmen vermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Dolar değer kazandıkça hammadde maliyetleri artıyor”

 

Malatya’nın daha fazla ihracat yapabilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek Başkan Sadıkoğlu, “Malatya sanayisi 6 Şubat öncesine dönemedi, personel sıkıntımız devam ediyor. Deprem bölgesine verilen destek ve kolaylaştırıcı adımlar artarak devam etmeli. Rekabetçi konumumuzun sürdürülebilirliği için yeni destekler şart. Bununla birlikte finansmana ulaşım ve maliyetlerin yüksek oluşu da en büyük sorunlarımız arasında yer alıyor. Dünya geneli ekonomik göstergelere baktığımızda, dolar değer kazandıkça maalesef tüm dünyada hammadde maliyetleri artıyor. Bu sebeple üretimlerimizde katma değeri artırmak ve sağlam adımlar atmak zorundayız” dedi.