Banner

BAŞKAN SADIKOĞLU CUMHURİYET'İN KURULUŞUNUN 95. YILINI KUTLADI


BAŞKAN SADIKOĞLU CUMHURİYET'İN KURULUŞUNUN 95. YILINI KUTLADI

Başkan Sadıkoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

 

"Tarihi sayısız başarılarla dolu olan aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesi sonucu kurulan Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Kurtuluş savaşını zafere taşıyan ve Cumhuriyetimize hayat veren ruh bugün de dimdik ayaktadır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği, ‘muasır medeniyet seviyesine’ ulaşmayı amaçlarken, refahın temeli olan ekonomik kalkınmayı ivmelendirerek sürdürmek üzere iş dünyası olarak üzerimize düşen görevleri sonuna kadar yerine getirme azim ve kararlığındayız.

 

Türkiye olarak bizim de bu mücadelede başarılı olmamız için birlik ve beraberliğimizi güçlü tutmaya ihtiyacımız vardır. Birlik ve beraberlikle, bu toprakları Türkiye Cumhuriyeti haline getiren atalarımız en büyük ilham kaynağımız olmalıdır. Bugün her günkünden daha çok üretmek, kazanmak ve paylaşmak zorundayız. Türlü zorlukların üstesinden gelerek ilerleyişini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi ve güçlü demokrasisi ile dünyanın yükselen güçleri arasında saygın bir yere sahiptir.”

 

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti'nin 95. kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milli mücadelemizin ölümsüz kahramanları olan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten tebrik ediyorum."