Banner

BAKAN TÜFENKCİ, MALATYA TSO MECLİS TOPLANTISINA KATILDI


BAKAN TÜFENKCİ, MALATYA TSO MECLİS TOPLANTISINA KATILDI

Toplantıda ilk olarak söz alan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Bakan Tüfenkci’ye meclislerine katıldığı için teşekkür etti. Erkoç, Avrupa Parlamentosunun aldığı Türkiye ile müzakerelerin durdurulması kararını kınadıklarını belirterek, “Biz bu süreci 53 yıldır yaşıyoruz. Ve bu ülke çok badireler atlattı, çok sıkıntıları geride bıraktı. İnanıyorum ki bu sıkıntılar geride kalacak herkes bu aldığı karardan dolayı da ciddi bir pişmanlık içerisine girecek” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak 1 yıldır görev yaptığını anımsatan Bakan Tüfenkci, bu süre içerisinde gece gündüz çalışarak ve sürekli istaşarelerde bulunarak Malatya’ya önemli hizmetler kazandırdıklarını anlattı. “Görev sürem boyunca hiçbir hemşehrimizi utandırmadık” diyen Bakan Tüfenkci, “Biz en büyük yatırımımızı insana yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu millet, devletinin arkasında. Bizim güvencemiz millet. Bakınız; ülkemizde şu anda 7’den 70’e herkes seferberlik ruhuyla hareket ediyor, üretmeye ve ihracat yapmaya devam ediyor. Biz çok iyi biliyoruz ki bizim en büyük gücümüz insanımız” şeklinde konuştu.

 

SÜREKLİ BÜYÜYEN BİR ÜLKE

Türkiye ekonomisini dünya ekonomisinden ayrı tutamayacaklarını dile getiren Tüfenkci, “Dünyada daralan bir ticaret var. 2015 verilerine göre dünya ticareti 3,6 oranında bir daralma yaşıyor. Buna rağmen Türkiye 2015’de yüzde 4 oranında büyümüş. 2016’nın özellikle üçüncü çeyreğinde biraz rakamlar düşük gelecek, dördüncü çeyrekten itibaren inşallah Türkiye büyümesine, yoluna devam edecek. Orta vadeli büyüme programını yaparken biz sürekli küçülen bir Türkiye’yi değil, büyüyen bir Türkiye’yi hedefledik. Tüm politikalarımızı büyüme üzerine kurduk. 2017’yi inşallah yüzde 5 büyümeyle kapatmayı düşünüyoruz. 2018 ve 2019’da da yüzde 4,5-5’in üzerinde büyümelerle Türkiye’yi götüreceğiz inşallah.” diye konuştu.

Tüfenkci, göreve geldikten bu yana esnafın, tüccarın, sanayicinin yanında olduklarını anlatarak, “Esnafımızın, tüccarımızın, milletimizin sağduyusuyla ülkemizin ekonomik faaliyetlerini daha da geliştirerek yolumuza devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, FETÖ’yle, PKK’yla, PYD’yle, DAEŞ’le mücadele edeceğiz, bir yandan da Türkiye’nin refah pastasından daha fazla pay alması için çaba göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Tüfenkci, dünyadaki bütün devletlerin müthiş bir korumacılık yaptığını belirterek, birilerinin kendileri gibi bağıra çağıra birilerinin de çaktırmadan yaptığını ifade etti.

Yatırımlarını devam ettiklerini bildiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Bunca engellemelere rağmen, böyle bir darbe girişimine maruz kalmamıza rağmen Allah’a hamdolsun millet hem demokrasiye hem ekonomisine sahip çıktı. Hiçbir ülke bu derece ciddi bir saldırı altında kalıp da bir gün sonra bütün borsalarını açık tutamaz. Ama Türkiye tuttu. Akşam bütün millet sabaha kadar caddelerde sokaklardaydı, sabah gitti fabrikasını, mağazasını, dükkanını açtı üretime devam etti. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Osman Gazi Köprüsü’nü açtık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dev bir proje, hizmete aldık. Allah nasip ederse Avrasya Tünelini de Aralık ayının sonunda hizmete alıyoruz. Ülkemizde 7’den 70’e bütün sanayicilerimiz, iş adamlarımız adeta bir seferberlik ruhuyla hareket ediyor. Bir ülkenin en büyük gücü kendi insan unsurudur.”

 

OSB İÇİN 30 MİLYON ÖDENEK

Bakan Tüfenkci, konuşmasını Malatya’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler vererek sürdürdü. İlk olarak Malatya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için gönderilen ödenekten bahseden Bakan Tüfenkci, “Malatya Organize ve Sanayi Bölgesi için 25 milyon kamulaştırma ödeneği gönderildi. 2017’den önce toplamda 30 milyon kamulaştırma ödeneğini Malatya’ya göndermiş olacağız. 2017’den sonra da peyderpey ödemeler devam edecek” diye konuştu.

 

MALATYA, YATIRIMA EN HAZIR İL

Bakanlar Kurulundaki girişimleri neticesinde Malatya’nın da 23 cazibe merkezi arasında yer aldığını belirten Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“23 cazibe merkezine baktığımızda yatırıma en hazır il olarak Malatya’yı görüyoruz. Sektör, yan sektörler, insan kaynakları ve ilin potansiyeli noktasında Malatya gerçekten tam bir yatırım şehri. Dolayısıyla bizlerin iyi firmaları Malatya’ya kazandırması gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

 

ONKOLOJİ HASTANESİ PROJE AŞAMASINDA

Malatya’nın sağlık turizminin başkenti olması adına önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, onkoloji hastanesiyle ilgili bilgiler aktardı. Hastanenin inşası noktasında tüm aşamaların tamamlandığını söyleyen Bakan Tüfenkci, “Çok şükür şu anda proje aşamasındayız. Projemiz de tamamlandığı takdirde hızlı bir şekilde hastanemizin inşasına başlayacağız. Böylece Malatya’mızı karaciğer naklinden sonra ikinci bir dalda da marka haline getireceğiz.200 üzerindeki yatak kapasitesiyle bu yatırımı da şehrimize kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

ÜRETİCİ BİRLİKLERİNE VURGU

Bakan Tüfenkci, Malatya’nın simgesi olan kayısıya ilişkin de önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Kayısı konusunda elini taşın altına koyacak insanlara, dolayısıyla üretici birliklerimize ihtiyacımız var. Bunun yanında her zaman dile getirdiğim bir lisanslı depoculuk konusu var. Lisanslı depoculuğu çok önemsiyoruz. Lisanslı depoculuk, Türkiye’de tarım ürünlerinin ticaretinde büyük avantajlar sağlıyor. Aynı zamanda devlet de teşvik veriyor. Bu konuyu özellikle oda başkanlarımızın, belediye başkanlarımızın ve büyük şirketlerimizin araştırmasını istiyorum. Kayısıyı, sağlıklı depolayamıyoruz. Bunu başardığımız takdirde gerçekten büyük aşamalar kaydetmiş olacağız.”

 

YATIRIMCI, LİMANLARA DAHA RAHAT ULAŞACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’nın limanlara ulaşımını kolaylaştırmak adına demiryolu alt yapısının iyileştirilmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını da dile getirdi. Bakan Tüfenkci bu sayede yatırımcının ham maddesini limana ve fabrikaya daha kısa bir sürede ulaştırabileceğini ifade ederek, “Bu çalışma, yatırımcılarımıza büyük avantajlar sağlayacaktır” dedi. Bakan Tüfenkci, sözlerini ise şöyle noktaladı:

“Öte yandan biliyoruz ki lojistik merkezler; modern depolama sistemlerine sahip olması, vergi avantajlarının bulunduğu ve ürünlerin dünyaya kolay ulaşmasını sağlayan son derece önemli merkezlerdir. Böylesine önemli bir merkezi de şehrimize kazandırma adına çalışmalarımızı başlattık.”

RESİM GALERİSİ