Banner

AK PARTİ HEYETİNDEN MALATYA TSO’YA ZİYARET


AK PARTİ HEYETİNDEN MALATYA TSO’YA ZİYARET

1 Kasım'da sandıktan çıkan sonucun millet için hayırlı olması temennisinde bulunan Erkoç, "Bir partinin tek başına iktidara gelmesi Türkiye adına önemli bir gelişme. Bu istikrar demektir, huzur demektir. Bu istikrarı bu dönemde artık reformlara yöneltmek lazım, üretime yöneltmek lazım.  Bu seçimde şunu gördük, Meclis'e halkın iradesinin yüzde 97'si yansıdı. Bu Türkiye demokrasisi adına çok önemli bir gelişme. Yüzde 97'lik bir temsille halkın Meclis'te temsil edilmesi Türkiye demokrasinin olgunluğunu ve geliştiğini gösteren bir olay" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin son 2 yılda 4 farklı seçim geçirdiğini anımsatan Erkoç, "Millet yorulmuştu, iç dünyası karamsarlık içerisindeydi. Artık seçim gündemini geride bıraktık, önümüzdeki dönemde uzlaşı içerisinde ortak akılla artık üretim zamanı ve çalışma zamanı diyoruz.  Çalışma zamanını çok iyi değerlendirmek lazım. Yapılması ve atılması gereken adımların bir an önce atılarak hem iş dünyasının önündeki sıkıntıların kalkması adına hem de ülkenin hedeflerine ulaşması noktasında Türkiye için istikrar ortamı oluşturdu" diye konuştu.

Erkoç, "2023'te ilk 10 ekonomi arasında yer almayı hedefleyen bir ülkeyiz. Huzurla, istikrarla ve iş dünyasının önünü görmesiyle birlikte bu hedefi yakalayacağını umut ediyoruz. Bir an önce de etrafımızdaki ateş çemberinin ortadan kalkmasını, bölgeye de huzurun barışın, kardeşliğin gelmesini temenni ediyorum" dedi.

Başkan Erkoç'u makamında ziyaret eden AK Parti heyeti adına konuşan Milletvekili Nurettin Yaşar, ekonomi, siyaset, sosyoloji ve diplomasinin bir birinden kopmayan şeyler olduğunu belirterek, birlikte orantılı gelişme olmadığı sürece ülkenin gerekli kalkınma, ekonomi ve özgürlük düzeyini yakalayamayacağını söyledi.

Yaşar, 1 Kasım seçimlerinin alışkanlıkları ters düz ettiğini ve yeni bir şeyin çıktığını dile getirerek, "Halkta, bizim kamuoyu araştırma şirketlerinin okuyamadığı bir şey varmış. O kolektif akıldır, mahşeri vicdandır. Tek tek oy veren bireylerin hepsine sorsanız, size sağlıklı bir yanıt veremezler, kendileri de bilemezler. Bilinçaltı depreşmesi gibi" diye konuştu.

Hükumetin yapacaklarına değinen Yaşar, "İş barışı tahkim etmek, iç güvenliği tahkim etmek, millet olma bilincini ortak payda olarak, ortaya koymak" dedi.

Yaşar, "Sanırım 2023'ten önce 2023 hedeflerini gerçekleştirmiş olacağız. 2002'den 2010'a kadar kat ettiğimiz mesafeyi sanıyorum, 3 yılda kat ederiz. Bu potansiyele bu inanca sahibiz. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Yeter ki bazı kaşınmaya müsait yaralarımızı bir an önce bunları da el birliğiyle kapatalım. İçimizdeki çatışmalar bize bir şey kazandırmadı, yıllardır gördük, öğrendik" diye konuştu.

RESİM GALERİSİ