Banner

ABD ADANA KONSOLOSU ESPİNOZA, ERKOÇ'U ZİYARET ETTİ


ABD ADANA KONSOLOSU ESPİNOZA, ERKOÇ'U ZİYARET ETTİ

Ziyarette konuşan Espinoza, Malatya'da olmanın kendisi için büyük bir memnuniyet olduğunu söyledi. 2,5 yıl önce geldiği Malatya'nın bu süre zarfında oldukça büyüdüğünü ifade eden Espinoza, ABD ile Malatya arasında daha büyük bir ekonomik işbirliğini görmek istediğini belirtti.

İki ay sonra Türkiye'de görevinin biteceğini belirten Espinoza, "Bu bölgede bulanan birkaç ili daha önce görmemiştim. Türkiye'den ayrılmadan önce o illeri de görmek istedim. Türk-Amerikan ilişkilerini genişletmek için elimden geleni de yapmak istedim. Aynı zamanda özellikle bizim ekonomik ilişkileri genişletebileceğimiz alanlar var mı yok mu onları da görmek istedim” dedi.

MTSO Başkanı Erkoç da, Espinoza'yı Malatya'da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Malatya’nın son dönemlerde sanayi alt yapısı başta olmak üzere hızla gelişen bir il olduğunu belirten Erkoç, “Malatya istikrar ve huzuru yakalayan bir şehir. Son dönemlerde yabancı yatırımcıları Malatya’ya çekmeye başladık. 2.OSB’de ABD’li bir işadamının Malatyalı bir iş adamı ile ortak bir yatırım gerçekleştirdiğini söyledi. Malatya olarak 406 milyon dolarlık bir ihracatın önemli bir kısmını ABD'ye yaptıklarını ifade etti.

Komşu ülkelerindeki sorunların bir an önce bitmesini arzu ettiklerini kaydeden Erkoç, "İnanıyorum ki Malatya bu bölgeye ciddi şekilde ihracat yapacak potansiyele sahip bir şehir. Özellikle komşu ülkelerdeki bu istikrarsızlığın bir an önce sonlanmasını arzu etmekteyim. Dünya insanlığının huzura ihtiyacı var" dedi.

Öte yandan Erkoç, Espinoza’ya kayısı hediye etti.

RESİM GALERİSİ