Banner

2014 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI


2014 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

 

Toplantının açılışında konuşan  Meclis Başkanı Sami Payza, “Bir yılı nasıl geçirdik, neler yaptık, artılarımız mı fazla, eksilerimiz mi fazla, dünyanın hali ortada. İslam coğrafyası kan ve gözyaşı içerisinde. Kaç gece uyumadık, acaba kalkıp o Müslüman kardeşlerimiz için dua ettik. Bunlar da bizim gibi iş yeri sahibi, fabrika sahibi, ev sahipleriydi. Bugün gelip Türkiye’de sizlerin bir tas çorbasına muhtaç oldu. Onun için biz bu özeleştirileri yaparken kendimizi tartmamız lazım. Acaba artılarımız mı fazla, eksilerimiz mi fazla. kimlerin kalbini kırdık, kimlerden helallik almamız lazım. Gelecek yıl tekrar yeni yıla yetişmeyecek miyiz diye bence kendi özeleştirilerimizi yaparak eksilerimizi kapatmaya, artılarımızı da arttırmaya çalışmamız lazım” dedi.

Filistin ile ilgili olarak BM’de yapılan oylamayı da değerlendiren Payza, “Red eden ülkeler bellide, İngiltere beni şaşırttı, çekimser oy kullanması ile. Demekki orada 9 tane kabülü olmayacağını hesap ederek bu kararı aldılar. Müslümanlarla ilgili hiçbir karar BM’de geçmiyor. Onun için İslam dünyasının bir birine destek olup araya sokulan tefrikalardan uzaklaşıp kendi yarasını kendisi sarması lazım” dedi.


2015 YILI BÜTÇESİ 4 MİLYON TL

Meclis toplantısında, TSO’nun 2015 Tahmini Bütçesi görüşülerek kabul edildi. Buna göre, 2014 yılı tahmini bütçesinin 3 milyon 700 bin iken gerçekleşen 2014 yılı bütçesinin 3 milyon 692 bin TL olduğu kaydedildi ve 2015 yılı bütçesi 4 milyon TL olarak kabul edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı  Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2014 yılının son meclis toplantısında, yönetim kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek meclis üyelerinin de bazı sorularına cevap verdi.
Erkoç, hizmeti en ucuza veren oda olduklarını ifade ederek, "Türkiye’de en az aidatı alan, hizmeti en ucuza veren odayız. Eski oda binamızı biz tek bir kuruluşa vermek istedik. Fakat olmadı. Taliplisi çıkmadı. Burayı bir emlakçıya verdik. Biz oranın hak ettiği değerden gitmesini istiyoruz. Dershanelerin kapanması ile ilgili süreçten önce belki bize 100 tane başvuru geldi. Fakat o süreç bittikten sonra talipli olmadı. Ticaret İl Müdürlüğüne vermek istedik, olumlu bir netice alamadık. Birkaç şahıs istedi, ona da biz ilk başta sıcak bakmadık. Orayı gelir kaydetmek için gerekirse tekrar kat kat kiraya vereceğiz" dedi.


Malatya'nın büyüme hızının Türkiye'nin büyüme hızıyla aynı olduğunu dile getiren Erkoç, "Türkiye 3,1 oranında büyüdü. Malatya’nın büyüme hızı Türkiye ile aynı. İşsizlik aynı seviyede gidiyor. Malatya ihracat rakamlarına baktığımız zaman, 2004 yılında 98 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmişiz. 2013 yılının 1 ocak ile 30 Kasım aralığında 363 milyon dolar bir ihracat gerçekleştirmişiz. 1 Ocak-30 Kasım 2014 döneminde ise 371 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmişiz. Malatya’da yaşanan kayısı donu ve olumsuzluklara rağmen yine ihracatımız 7 milyon dolar artmış. Yıl sonu beklentimiz ise yaklaşık 410 milyon dolar" ifadelerini kullandı.

Erkoç, yeni TSO binasından dolayı bankadan alınan krediden dolayı sadece 500 bin TL borç kaldığını belirtti. Erkoç şunları söyledi: 

“2014 yılında Malatya’da 608 şirket kurulurken, kapanan şirket sayımız ise 269’dur. Biz maalesef bir don olayı yaşadık, onun yansımaları yeni yeni esnafımıza tesir etmeye başladı ve esnafımız ciddi sıkıntı içerisinde. Kasım ayından itibaren bu daha çok hissedilmeye başlandı. Bu yıl 76 bin ton kayısı ihracat edilmiş ve 330 milyon dolar gelir elde edilmiş. Bu üreticimize fazla yansımamış. Üreticimize yansımayınca da ticarete yansımamış. Bundan sonra özellikle kayısı ile ilgili iş yapan arkadaşlarımızın kayısının değerini düşürmemek için bir araya gelip, en azında mesleki ahlaki kurallar içerisinde hareket ederek, herkesin bir Malatyalı olarak üzerine düşeni yapması gerekiyor.”

RESİM GALERİSİ