TÜRKİYE TURUNCU HALI VİZE UYGULAMASI

Hollanda Hükümetinin, Hollanda'yı düzenli olarak ziyaret etmesi gereken firma çalışanları ile Hollanda'yla önemli iş birliği olan kuruluşlar için bir vize prosedürü olan Turuncu Halı Vize Uygulamasını (OCF) geliştirdiği bildirilmektedir
TÜRKİYE TURUNCU HALI VİZE KOLAYLIĞI
Hollanda Devleti, Hollanda ile Türkiye ekonomik ilişkilerini, her iki ülkede de ticaret ile uğraşan firmalara Turuncu Hali kolaylığını sunarak desteklemektedir. Bu uygulama, Hollanda'yı düzenli olarak ziyaret etmesi gereken firma çalışanları veya Hollanda ile önemli iş birliği olan kuruluşlar için kolaylaştırılmış bir vize prosedürüdür.

Avantajları:
  • Başvuru sahibi vize için şahsen başvurmak zorunda değildir. ( her beş yılda bir biyometrik bilgilerini sunma  gerekliliği dışında)
  • Onaylanmış uçak rezervasyonu, seyahat sigortası, otel rezervasyonu ve finansal durumu ile belgeler  sunmaktan muaftır
  • Başvuru sahibine ilk vize başvurusunda 1 yıllık vize verilecektir, ikinci ve sonraki başvurularında ise 5 yıllık  vize verilecektir.
  • Vizeniz 3 iş günü içerisinde çıkartılacaktır.

Uygunluk:
Aşağıdaki firmalar katılım için uygundur:
  • Türkiye iştiraklı Hollanda şirketleri veya Hollanda iştiraklı Türk şirketleri,
  • Hollanda'da bulunan bir firma ile uzun sureli ve önemli ticari ilişkileri olan Türk firmaları ve
  • Çalışanları Hollanda'yı düzenli olarak is nedeniyle ziyaret edenler ve
  • İyi bir vize - ve ticari kaydı olanlar.
Turuncu Hali başvuru bilgilerini aşağıdaki web sayfalarından edinebilirsiniz:

Ayrıca, Hollanda Ekonomi Bakanlığı'na bağlı olan ve İstanbul'da bulunan Hollanda Yabancı Yatırım Ofisinin (NFIA) - www.nfia-turkey.com - Hollanda'da iş kurmak isteyen Türk şirketlere yardımcı olmak için ücretsiz danışmanlık, bilgi ve pratik yardımlaşmanın yanı sıra iş ortakları ve devlet kurumlarına erişim sağladıkları da bilinmektedir.

Üyelerimize Duyurulur.