MEYBEM MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZLERİ

Sayın Üyelerimiz

25 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazetede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayınlanan Mesleki Yeterlilik Tebliğine göre ;

1-Ahşap Kalıpçı Revizyon 02 Seviye 3

2-Betonarme Demircisi Revizyon 02 Seviye 3

3-Betoncu Seviye 3

4-Duvarcı Seviye 3

5-İskele Kurulum Elemanı Revizyon 01 Seviye 3

6-Sıvacı Revizyon 02 Seviye 3

Mesleklerinde çalışan elemanlar 25.05.2016 tarihinden itibaren “MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ”  sahibi olmak zorundalar. Mesleki yeterlilik belgesi bulunmadan çalıştırılan her usta için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından  500.- TL. ceza uygulanabilecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından halen inşaatlarda yukarıda belirtilen mesleklerde ustalık belgesi olmadan çalışanlar için Mesleki Yeterlilik Belgesi (Ustalık Belgesi) vermeye yetkili “MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş.” adında yetkili bir şirket kurulmuştur. Odamızca ustalık belgesi için yapılacak ön talepler alınacak, sayı 10 kişi olursa ilgili kuruma bildirilecek, gezici sınav ve belgelendirme ekibi gelip mahallinde gerekli sınavları yapacak. Sınav müracaatları ücretlidir. Müracaat eden kişi yapılacak 3 ayrı sınavda belge almaya hak kazanırsa sınav ücreti kişiye iade edilecek. Belge almayı hak edemezse herhangi bir talepte bulunamayacak.

Ön talepler için ekte sunulan Belgelendirme ve Sınav Talep Formu  işverenler tarafından doldurulup onaylanarak Odamıza ulaştırılacaktır. Yeterli sayıya ulaşıldıktan sonra www.meybem.com.tr adresinden tek tek kişiler adına elektronik ortamda başvuru formu doldurularak istenen evrak ile birlikte MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZLERİ A.Ş.

TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri Zemin Kat Z-10 Meybem Ofisi Dumlupınar Bulvarı No:252 Çankaya/ANKARA adresine gönderilecektir.

Yetkili sınav ekibi gelip mahallinde sınavları yapacaktır. Daha fazla bilgi için: www.meybem.com.tr adresine ve Odamızın www.malatyatso.org.tr  web sitesine bakılabilir.

Siz değerli üyelerimize önemle duyurulur.

Tebliğ için tıklayınız

Başvuru formu için tıklayınız.

Bilgi İçin:4448944/113  İzzettin OMAÇ