Mesleki Eğitim Telafi Programıyla Çalışan Personellere Asgari Ücret Desteği Hk.

Sayın Üyemiz,

Ocak ayında odamız binasında Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile üyelerimize yönelik yapmış olduğumuz Mesleki Eğitim Telafi programının tanıtımında üyelerimize işyerlerinde ortaokulu bitiren çalışanlarına yönelik zorunlu lise eğitimini mesleki eğitim merkezlerinde tamamlayabilme fırsatından bahsetmiştik.

Destek kapsamında Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt edilen her bir ortaokul mezunu çalışanına SGK prim desteği ile   9.10. ve 11. Sınıflarında   asgari ücretin en az %30'u, 12. sınıftaki kalfalara asgari ücretin en az %50 si kadar maaş imkânı desteği sunulduğu, düz lise mezunlarının ise mesleki telafi eğitimi ile meslek lisesi diploması ile ustalık belgesi sahibi olabilecekleri iletmiştik.

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağustos ayında MEB tarafından yeni yayınlanan genelgede desteklenen mesleki alan ve dallar genişletilerek toplamda 33 Alan ve 183 farklı dalda mesleki eğitim imkânı sağlanacaktır. Mesleki Eğitim Desteklerinden faydalanmak isteyen üyelerimizin mali müşavirleri ya da insan kaynakları birimleri üzerinden mesleki eğitim merkezleri ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Üyelerimizin bu ekonomik süreçte hem nitelikli personel yetiştirilmesinde hem de ücret desteği ile üyelerimizin bir nefes alması konusunda büyük destek sağlayacak bu projeye gerekli ilgiyi göstermelerini temenni ediyoruz.

Konu hakkında detaylı bilgi almak ve programa kayıt yaptırmak için, Mesleki Eğitim Merkezleri ve Meslek Liselerinin idari kısımları ile görüşülmesi gerekmektedir.

1.OSB BÖLGESİ için

Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi