Eğitimimiz iki kur halinde düzenlenecektir. 1.Kur 11-12 Eylül – 2. Kur 18 – 19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
Eğitim program detayları ve eğitimci özgeçmiş için lütfen tıklayınız.

1.KUR EĞİTİM TARİHİ: 11-12 Eylül (2 gün)
1.GÜN
E- TİCARETE GİRİŞ
TEMEL KAVRAMLAR VE TANIMLAR
NEDEN E- TİCARET ?
İNTERNET KULLANIMI VE E-TİCARET İLİŞKİLERİ VE ORANLARI
TÜRKİYE VE DÜNYADA İNTERNET ALTYAPISI VE E TİCARETE ETKİSİ
TÜRKİYE VE DÜNYADA E-TİCARET HACİMLERİ
E-TİCARETİ DOĞRUDAN ETKİLEYEN UNSURLAR

2.GÜN
E-TİCARET KULLANARAK PAZARLAMA
E-PAZARLAMA NEDİR?
E-TİCARET HEDEF PAZARINI BELİRLERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ
YUR DIŞI PAZAR ARAŞTIRMASI VE E- ANALİZ NASIL YAPILIR ?
E- TİCARET MODELLERİ
KOBİLER VE E-TİCARET
E-TİCARET VE SOSYAL MEDYA

2.KUR EĞİTİM TARİHİ: 18-19 EYLÜL (2 GÜN)
1.GÜN
E-TİCARETTE UYGULAMALAR
E-TİCARET VE TEKNOLOJİK ALTYAPI
GÜVEN VE GÜVENLİK UNSURLARI
E-TİCARET VE MİKRO İHRACAT
E-TİCARET İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER
MOBİL KULLANIM İLE E- TİCARET
ALICI VE SATICI AÇISINDAN SORUMLULUKLAR VE MALİYETLER

2.GÜN
E – TİCARETTE ÖDEME VE LOJİSTİK
FARKLI ÖDEME SİSTEMLERİ VE ÖZELLİKLERİ
LOJİSTİK GEREKSİNİMLER
ÖDEME VE LOJİSTİKTE TÜRKİYE VE DÜNYA
E-TİCARET İÇİN ŞHRACATTA DEVLET DESTEKLERİ
2023 HEDEFLERİNDE E-TİCARET

EĞİTİMCİ: Şefik Ergönül

Şefik ERGÖNÜL Kimdir? Tanıyalım..

M. Şefik Ergönül, 1969 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Sanayi İşletmeciliği bölümünden mezun olmuştur. Askerlik görevini takiben 1972 yılında girdiği, T.C. Çalışma Bakanlığı, İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğünde Genel Sekreterlik Raportörü olarak ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü Yüksek Lisans programını kazanması üzerine ile atandığı A.P.K bölümünde Ar-Ge uzmanı olarak çalışmıştır.
Ortadoğu Teknik Üniversitesinde Master çalışmalarına başlamış aynı zamanda, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nün Organizasyon ve Metot Uzmanlığı Programını bitirerek O&M uzmanı sertifikası almıştır.
Daha sonra okuldan ve işten ayrılarak gittiği İngiltere’de ileri seviye Organizasyon ve Metot Uzmanlığı (Polytechnic of South London) ve Bilgisayar Programcılığı (University of North London) sertifikaları almıştır.
Birleşmiş Milletler Uluslar arası Ticaret Merkezi (UN / UNCTAD / ITC) desteği ile Dış Ticaret Müsteşarlığı / İGEME tarafından KOBİ’lere Küresel Rekabet Gücü Kazandırılması programından 2000 yılında danışman eğitici olarak ve Dış Ticaret Müsteşarlığı / İGEME tarafından EVD/Hollanda ile 2008 yılında yapılan Eğitimcilerin Eğitimi programından sertifika almıştır.
Profesyonel Dış Ticaret hayatına 1975 yılı başında ENKA Holding bünyesindeki ENKA Pazarlama İhracat İthalat A.Ş. firmasında başlamıştır. PROFİLO Holding’te TELRA TELEVİZYON A.Ş.ve PRO-EKS A.Ş.’de İhracat Müdürü ve ÖZEMAY A.Ş.’de Ticaret Müdürü olarak devam etmiştir. 1982 yılında da MESTAŞ İhracat A.Ş’ne Genel Müdür olarak geçmiştir.
1986 yılında KALE KİLİT Dış Ticaret A.Ş.’nin kuruluşunu gerçekleştirerek yönetici ortak ve Genel Müdür olarak çalışmıştır.
1988 yılından bu yana TAURUS Ltd. şirketinde kurucu / yönetici ortak ve Genel Müdür olarak çalışmaktadır. 2009 yılından bu yana “ Eğitim ve Danışmanlık “ çalışmalarını kurucusu olduğu TAURUSWISE Eğitim Bilişim Danışmanlık Hizmetleri Ltd. çatısı altında yürütmektedir.
Halen yürütmekte olduğu danışmanlık ve eğitmenlik çalışmaları çerçevesinde
• Türkiye’nin çeşitli kentlerinde Odalar, Birlikler, Dernekler şemsiyesi altında, iş insanlarına ve üniversite öğrencilerine eğitim vermekte ve danışmanlık yapmaktadır.
• Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Merkezi’nin (UN / UNCTAD / ITC) hazırladığı, 8 kitaplık İhracat El Kitapları dizisinin mesleki editörlüğünü yapmıştır.
• UN / UNCTAD / ITC ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) İstanbul’da birlikte yaptığı “İhracatçılar için Eğitmen ve Danışman Yetiştirme“ programına Ulusal Danışman Eğitimci olarak katılmıştır.
• Kanada Hükümetinin Trade Facilitation Office of Canada (TFOC) kuruluşu ile UN / UNCTAD / ITC’nin birlikte Afrikalı girişimciler için hazırladığı İhracat Eğitim Programının tasarım ekibinde Danışman olarak çalışmış ve bu program için üç eğitim modülü yazmıştır.
• 2004 yılında UN / UNCTAD / ITC desteği ile kurulan UTİDED Uluslar arası Ticaret Danışmanları ve Eğitmenleri Derneği’nin Başkanlığını yürütmektedir.
• İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İhracat İlk Adım Projesinde 2005 yılından bu yana danışman eğitimci olarak yer almaktadır.
• Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında İhracat İlk Adım Projesini yapmıştır
• İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) “ Başarılı KOBİ yarışmasında ödül alan firmalara danışmanlık vermektedir.
• Türkiye İş Bankası’nın KOBİ’lere yönelik internet sitesi olan www.istekobi.com.tr sitesinin İhracat Uzmanı danışmanıdır.
• Dünya gazetesinde “İhracat Sohbetleri “ başlığı ile Salı günleri haftalık köşe yazıları yazmaktadır. http://www.dunya.com
Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünde “ Dış Ticaret Yönetimi “ dersleri vermektedir.