Banner

Sanayicimizin 100 Sorununa 100 Akademik Çözüm


Sanayicimizin 100 Sorununa 100 Akademik Çözüm adli çagri ile Inönü üniversitesi olarak özelde Malatya sanayisi, genelde ülkemizin sanayi kuruluslari arasindaki üniversite-sanayi isbirliginin artirilmasi amaçlanmaktadir.

 

Gelismis ülkeler üniversite sanayi isbirligine verdikleri önem sayesinde kalkinmada önemli basarilar elde etmislerdir. Gelismekte olan ülkemizde de Inönü üniversitesi olarak bu göreve destek saglamak amaci ile “Sanayicimizin 100 Sorununa 100 Akademik Çözüm” adli çagri hayata geçirilmistir. Inönü üniversitesi bünyesinde sanayici/girisimcilerimizin faydalanabilecegi iki tür proje sinifi üniversite senatomuzun onayi ile yürürlüge konmustur. Bunlar üniversite sanayi isbirligi projesi ve öncelikli alanlar arastirma projesidir. Bu projeler kapsaminda üniversitemizde yapilacak olan lisansüstü tez çalismalari ve akademik çalismalarin sanayici/girisimcilerimizin sorunlarinin çözülmesine önemli bir katki saglanmasi hedeflenmektedir.  Böylece Inönü üniversitesinin sanayi ile olan isbirlikleri artacak ve ülkemizin bilimsel ve teknolojik kalkinmasina önemli bir katki saglanacaktir.


Bu misyonu paylasan tüm sanayici/girisimcilerimizi Üniversitemizin akademik, bilimsel ve teknolojik imkânlarindan yararlanmaya davet ediyorum.

 

Web Adresi: http://100.inonu.edu.tr/


Prof. Dr. Ahmet KIZILAY
Rektör