Banner

"Malatya nin gurme turizmine büyük katki sunacak"


Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, bu yil ikincisi düzenlenen Gurme 2019 Gida ve Yöresel Lezzetler Fuari’nin Malatya’nin gurme turizmine büyük katki sunacagini söyledi.

 

13 Kasim’da kapilarini açan Diyarbakir Gurme 2019 Gida ve Yöresel Lezzetler Fuarina onur konugu olarak katilan Malatya standi ziyaretçilerden yogun ilgi görüyor. Diyarbakir'in kadim medeniyet geçmisi ve insanlik tarihiyle büyük sehir oldugunu ifade eden Oguzhan Ata Sadikoglu, “Basta Diyarbakir, Malatya olmak üzere çevre illerin ve yurdumuzun farkli cografyalarinin zenginliklerini kavramak, yemek ve kültür açisindan bugüne kadar tasidigi güzellikleri tatmak anlaminda çok önemli bir bulusmayi yasiyoruz. Fuar, bölgemizin gurme turizmine büyük katki sunacaktir. Sergilenecek olan her bir ürün, her yöre için çok kiymetli ama bu ürünlerin tamami Türkiye için daha da kiymetlidir. Dünya bir yandan küresellesirken, bir yandan da yerel ürünlerin gitgide deger kazandigini görüyoruz. Çünkü küresellesme standartlasmayi, her seyin birbirine benzemesini beraberinde getiriyor. Ama insanlar farkli tatlar ariyor, büyüdügü, dogdugu yerin tadini daha çok özlüyor. Bunun için bizdeki bu ürün çesitliligini ticari anlamda firsata dönüstürmemiz de gerekiyor. Binlerce insanin ziyaret ettigi önemli bir fuara onur konugu Malatya olarak katilmamiz Malatya’nin tanitilmasi açisindan önemli. Çünkü standimizi ziyaret eden misafirlerimiz hem Malatya mutfagini yakindan görüyor hem de kayisi basta olmak üzere birçok ürünümüzü tatma sansini yakaliyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi olarak koordine ettigimiz ve Malatya Valiligimizin de katkilariyla açmis oldugumuz standimiza fuarin ilk gününden buyana ilgi yogun sekilde devam ediyor. Bu fuarin amacina uygun bir sekilde gerçeklestigini özellikle ifade etmek istiyorum. Ikinci kez kapilarini açan Yöresel Lezzetler Fuari’nin Malatya’miza, burada misafir olan 45 ilimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Bölgemizin tanitilmasinda büyük katkilari olan bu fuarin hayata geçirilmesinde emegi olan Diyarbakir Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskani Hasan Basri Güzeloglu’na, Diyarbakir Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Kaya ve Diyarbakir Ticaret Borsasi Baskani Engin Yesil’e tesekkür ediyorum.” diye konustu.

 

Diyarbakir Valiligi, Büyüksehir Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odasi’nin katkilariyla bu yil ikincisi düzenlenen fuar Diyarbakir Merkez Yenisehir ilçesinde bulunan TÜYAP Fuar alaninda 17 Kasim’a kadar ziyaretçilere açik olacak.