Banner

Malatya TSO’da Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi programı düzenlendi


Malatya TSO’da Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi programı düzenlendi

Ticaret Bakanlığınca yürütülen Kooperatifçilik Tanıtım ve Geliştirme Projesi kapsamında hayata geçirilen, alanında uzman kişiler tarafından markalaşma ve pazarlama eğitimlerinin verileceği "Kooperatifçilik Otobüsü" Malatya'ya geldi.

Bir hafta boyunca Malatya’nın ilçelerini gezecek olan "Kooperatifçilik Otobüsü" ilk gün gün boyu Malatya Ticaret ve Sanayi Odası binası önünde konuşlandı.

Otobüsün kente gelmesi dolayısıyla Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü gün boyu etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklere Malatya Vali Aydın Baruş ve eşi Nagehan Baruş, AK Parti MKYK Üyeleri ve Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve eşi Hafize Gürkan, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, birlik başkanları, STK temsilcileri, ilçelerde kurulan kadın kooperatiflerinin başkanları ve davetliler katıldı.

Sosyal mesafe kuralları kapsamında düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Etkinliğin açılışında Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir konuşma yaptı. Sadıkoğlu, konuşmasında kooperatifçiliğin önemine değinerek, Malatya için atılacak her önemli adımda iş birliği için hazır oldukları mesajı verdi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından “Türkiye’de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri” paneli düzenlendi.

AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, TKDK Genel Müdürü Dr. Muhammed Adak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu birer sunum yaptı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türkiye'de Kooperatifçilik ve Kadın Kooperatifleri” Paneline video konferans yöntemiyle katıldı. Salonda bulunanlara hitap etti.

Öğleden önceki oturum soru cevap bölümüyle sona erdi.

Öğleden sonraki oturumda “Kayısı Üretimi ve Pazarlamasında Kooperatifleşme” konulu bir sunum gerçekleşti. Sunumu Ticaret Bakanlığı ESKGM Daire Başkanı Seçkin Cenkış yaptı.

Daha sonra Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Çetin, Taris Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ni anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Öğleden sonraki oturum da soru cevap bölümüyle sona erdi.

Etkinliklerin sonunda Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, etkinlik için Malatya’ya gelen misafirlere yaş ve kuru kayısı hediye takdimi yaptı.

RESİM GALERİSİ