Banner

MALATYA TICARET VE SANAYI ODASI (MTSO) EV SAHIPLIGINDE “DIS TICARET BILGILENDIRME SEMINERI” DÜZENLENDI


MALATYA TICARET VE SANAYI ODASI (MTSO) EV SAHIPLIGINDE “DIS TICARET BILGILENDIRME SEMINERI” DÜZENLENDI

Ticaret Bakanligi tarafindan uygulanmakta olan ihracata yönelik destek programlarinin tanitilmasi amaciyla Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) ev sahipliginde Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri (GAIB) isbirligiyle, Ticaret Bakanligi yetkilileri tarafindan is dünyasi temsilcilerine yönelik “Dis Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

 

Malatya TSO 15 Temmuz Sehitleri Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen seminere Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Mehmet Gündüz, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Firat Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürü Dr. Musa Aydemir, Ticaret Bakanligi Ticaret Uzmanlari Nur Pinar Inal, Zeynep Kömürcüoglu, Harun Koçak, Türk Eximbank Müdür Yardimcisi Mehmet Yalçin, Türk Eximbank Uzmani Hasan Aydin ile çok sayida ihracat yapmak isteyen firmalarin temsilcileri katildi.

 

“BU TÜR SEMINERLER DESTEK VE HIBE OLARAK GERI DÖNMELI”

 

Seminerin açilisinda konusan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskan Vekili Mehmet Gündüz, günümüz dünyasinda güçlü ekonominin en önemli unsurunun, uluslararasi alanda rekabet edebilen bir ekonomiye sahip olmaktan geçtigini ifade etti. Göreve geldikleri ilk günden buyana Malatya’nin ihracat potansiyelini artirmak amaciyla çalistiklarini kaydeden Gündüz, “Malatya ekonomisinin uluslararasi alanda daha çok rekabet edebilmesi ve güçlenmesi için oda olarak girisimlerimizi sürdürüyoruz. Malatya is dünyasi ve ihracatçilari olarak hem ilçe hem bölge ve hem de ülke ekonomisine daha çok katki vermek istiyoruz. Bu toplantilarin bilgilendirmenin de ötesine geçerek destek ve hibe olarak ihracatçilara, ihracat yapmak isteyenlere geri dönme noktasinda büyük faydalari olacagini düsünüyorum. Bu anlamda odamizin ev sahipliginde gerçeklesen dis ticaret seminerinin üyelerimize ve Malatya’miza hayirlara vesile olmasini diliyorum.” seklinde konustu.

 

Seminerde, Ticaret Bakanligi uzmanlari ve Türk Eximbank yetkilileri tarafindan “Ihracata Yönelik Devlet Destekleri”, “Ticarette Teknik Engeller ve Çözüm Yollari”, “Ürün Güvenligi ve Denetimi Uygulamalari”, “DTÖ Ticarette Teknik Engeller Anlasmasi”, “Ticarette Teknik Engeller Internet Sitesi” ve “Üretici ve Ihracatçilarimizdan Beklentiler” konularinda sunumlar gerçeklestirildi.