Banner

HAZINE VE MALIYE BAKANI BERAT ALBAYRAK, MALATYA IS DÜNYASI ILE BULUSMA PROGRAMINA KATILDI.


Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi 15 Temmuz Sehitler Konferans Salonunda gerçeklesen bulusmada konusan Bakan Albayrak, is dünyasini da yakindan ilgilendiren önemli açiklamalarda bulundu.

 

 

Ekonomi politikalari açisindan önemli bir süreci baslattiklarini belirten Albayrak, son 1 yil içerisinde Türkiye’nin tarihi bir dönemden geçtigini dile getirdi. Özellikle Türkiye ekonomisinin dünyada esi benzeri görülmemis bir finansal saldiriya maruz kaldigini ifade eden Albayrak, “Özellikle 15 ayi askin bir süredir yogun bir mücadele verdik. Ve bir ideali ortaya koymaya çalistik. Hep sunu ifade ettik. Türkiye ekonomisini arzu ettigimiz seviyeye çikarmaya çalisiyoruz. Bunu hep birlikte basaracagiz. Türkiye ekonomisi 17 yilda önemli bir mesafe kaydetti. Artik bundan sonra yeni bir ekonomik modele geçecegimiz bu süreci Anadolu’da yogun ziyaretlerle bu süreci birebir sizlerle paylasacagiz” dedi.

 

Cumhurbaskani Erdogan’in önderliginde AK Parti Hükümetlerinin birinci önceliginin her zaman Türkiye’nin refahini ve huzurunu arttirma oldugunu ifade eden Albayrak, “Biz güçlü Türkiye ideali disinda, son 6 yildir ülkemize karsi devreye alinan tüm bu saldirilarin diz çöktürme, korkutma girisimlerinin ekonomi alaninda olduguna sahit olduk. Çünkü son 6 yildir, 2013 Haziran ayinda Gezi sürecinde Türkiye essiz saldirilara maruz kaldi” seklinde konustu.

 

zürkiye’nin FETÖ, PYD/PKK ve DEAS terör örgütleri ile mücadele ettigini de dile getiren Bakan Albayrak, “3 ayri terör örgütü ile ayni anda cephede mücadele eden dünyadaki tek ülke olduk. Ülkemizin hiç huzuru açisindan bakildiginda sinirlarimizin ötesinde tarihi bir sorumluluk üstlenirken ekonominin de ülkemize adeta bir silah gibi dogrultulacagindan bu silahin atesleneceginden emindik. Bunlari hep birlikte yasadik, gördük. Ve bugün bile bu alandaki mücadeleden çekilmedik. Bu ülkenin potansiyeli ve kapasitesi çok güçlü” ifadelerine yer verdi.

 

Bu saldirilara karsi topyekün bir mücadele baslattiklarini da ifade eden Albayrak, konusmasini söyle sürdürdü: “Özellikle ekonomi alaninda verdigimiz mücadelenin yaninda bir de algi operasyonlari var. Türkiye’ye karsi yapilan itibar suikastlarina karsi mücadele verdik veriyoruz halen. Suriye operasyonunda bütün dünyanin nasil algi operasyonu ile karsilik verdigini sahit oldunuz demi. Iste tüm bunlarin içerisinde esine az rastlanir bir seviyesizlik, ahlaksizlik, hiçbir deger taninmadan saldirilara maruz kaldik. Çok kapsamli çok detayli terzi isçiligi noktasinda çalistigimiz politikalarla stratejilerimizi belirledik. Biz ekonomide bu mücadeleyi verirken birileri algiyi baska yerlere çekmeye çalisiyor. Ekonomimizin dogrudan birkaç kez hedef alindiginin itiraf edilmesine ragmen hala esine az rastlanir bir sekilde piskin bir sekilde yalanlarina algi operasyonlarina devam ettiler. Sonunda bütün bu süreci toplumsal olarak her geçen gün daha net görmeye basladik. Birilerinin masasi olarak sadece ülkemize karsi yürütülen planin bir parçasi olan bu kisilerin itibar gördügüne bir dönem sahit olduk. ‘Allah Allah dolar 10 lira olacakmis, 15 lira olacakmis. Koca koca adam canim yalan söyler mi? Profesör is dünyasi susu busu televizyonlara çikiyor, her gün IMF gelecek’ hatirliyorsunuz degil mi? IMF’ye gidecekler diye diye, bagira bagira konusan agizlarindan koca koca laflar edenler birileri tarafindan hep ‘bir bilendir, dogrudur’ muamelesi gördü, buna sahit olduk. Son 1 yilda geldigimiz noktada toplumsal korku imparatorlugu olusturmaya çalistilar. Tipki bir dönem bunlarin derdi nasil agaç degildi, agaç bahanesi ile ekonomi de batacak algisi üzerine yapilan bir operasyon birilerinin hayalindeki gibi bu senaryo basarisiz oldu. Basaramadilar, kendilerinden öncekiler gibi bu süreç içerisinde bu algiyi ortaya koyanlar bir kez daha toplumda basarisiz oldular. Tarihin en büyük 3 kur saldirisina maruz kaldigimiz son bir yilda tüm bunlara, tehditlere, yatirimlara ragmen Türkiye olarak emin adimlarla hedeflerimize dogru adim adim ilerliyoruz”

 

Toplantinin açilisinda konusan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Oguzhan Ata Sadikoglu, Baris Pinari Harekatina Is Dünyasinin verdigi destegi animsatarak, harekatin mesru ve hakli oldugunu 190 ülkedeki muhataplarina anlattiklarini söyledi. Baskan Sadikoglu, “Bu operasyon sürecinde ABD devlet baskaninin açikça Türkiye’yi tehdit ederek ekonomik ambargolar uygulayacagini söylemesine ragmen sizin ve sayin Cumhurbaskanimizin ön almalariyla ve dik durusu sayesinde bu tehdit ve tehlikeleri bertaraf ettik. Size ve Sayin Cumhurbaskanimiza minnettariz. Bu milli meselede, bir arada ve birlikte hareket ettik. Tüm Türkiye’de Oda-Borsalar olarak es zamanli açiklama yaptik. Bugün sayin bakanimizi ve banka genel müdürlerimizi burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konustu.

 

“HAYATA GEÇIRILMESINI BEKLIYORUZ”

 

Yakin dönemde kamu bankalari genel müdürleriyle ‘Reel Sektör ve Finans Sektör Diyalog Güçlendirme Toplantisi yaptiklarini ifade eden Sadikoglu, “O toplantida üyelerimiz açisindan çok faydali olmustu. Bugünkü toplantimizin da üyelerimiz ve Malatya is dünyasi için çok faydali olacagina inaniyorum. Zira içinden geçtigimiz dönemde üyelerimiz en çok finansmana erisimde sikinti yasamakta. Merkez Bankasi’nin son dönemdeki 10 puanlik faiz indiriminden büyük memnuniyet duyduk. Kamu bankalarimiz da bu faiz indirimlerine duyarsiz kalmadi. Bu yaklasimlarindan ötürü çok tesekkür ediyoruz. Insallah müjdesi verilen istihdam odakli yeni kredi paketinin de bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.” seklinde konustu.

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Oguzhan Ata Sadikoglu toplantinin sonunda Hazine ve Maliye Bakani Berat Albayrak’a kayisi paketi ve el dokuma kilim hediye etti.