Banner

BASKAN SADIKOGLU GALERICILER ILE BIR ARAYA GELDI


Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Oguzhan Ata Sadikoglu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Galericiler Sitesi Esnafini ziyaret etti.

Malatya’da faaliyet gösteren galericilerle bir araya gelen MTSO Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, sektör ile ilgili sorunlari dinleyerek istisarelerde bulundu. Yesiltepe Oto Galericiler Kooperatifi ve Dernek Baskani Yalçin Yalçin ve baskan yardimcisi Izzettin Atsiz’dan bilgiler alan Baskan Sadikoglu, oda olarak galerici esnafinin yaninda olduklarini söyledi. Sadikoglu, “Galerici esnafimiz Malatya’ya katma deger saglayan bilgi birikimi olan esnafimizdir. Onlarin daha nezih bir ortamda hizmet saglayabilmeleri belediyelerin isi bizlerinde görevidir. Göreve geldigimiz günden buyana esnafimizin sikintisiyla dertlenen bir ekibiz. Malatya’nin öz insanlariyiz. Bu memleketin degismesi ve kalkinmasi hepimizin gayretleriyle olacak. Bizler Organize Sanayi Bölgesi’nde aldigimiz arsalari yeni yatirimcilara vererek 5 binin üzerinde istihdam garantisi aldik. Normalde otuz senedir kurulu olan Organize Sanayi Bölgesi’nde her yil 5 bin istihdam yapmis olsalardi bugün Malatya’da 150 bin istihdam olmasi gerekirdi. Ama bugün gelinen noktada otuz senede 22 bin istihdam var. Insallah esnafimizin destegiyle Malatya’nin kaderini birlikte degistirecegiz. Malatya’da sanayilerin olmasi, isletmelerin büyümesi, çalisan sayilarinin artmasi her sektöre katki saglayacak. ‘Ben otomotiv ile ugrasiyorum, beni ne ilgilendirir’ dememek lazim. Her evde en az iki kisiye maas gidiyorsa, araci yoksa araba satin alacak, eger varsa arabasini degistirecektir. Halkimizin zenginlesmesi sanayi ile dogru orantilidir.” diye konustu.

 

“SEHRIMIZIN ESNAFIYLA TICARET YAPMA IMKANI DOGDU”

 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin sehrin hizmetine açilan bir yer haline geldigini kaydeden Oguzhan Ata Sadikoglu, “Halkimiz daha önce Almanya gibi Avrupa’nin birçok ülkesine gidebilmek, gerekli vize islemlerini halledebilmek için Ankara’ya gitmek zorunda kaliyordu. Kisa sürede birçok büyük elçilik ve konsoloslukla görüsmeler yaparak Ticaret Ve Sanayi Odasi binasina Avrupa Vize Ofisini açtik. Vatandaslarimiz artik vize islemlerini Ankara’ya gitmeden burada gerçeklestirebilmekte. Üstelik dogu ve güneydogu illerinden de vize islemleri için artik Malatya’ya geliyor. Bu sayede konaklama, yemek ve ulasim gibi birçok ihtiyacini karsilayarak sehrimizin esnafiyla ticaret yapma imkani dogdu. Bizler Malatya’ya hizmet etme arzusuyla göreve geldik. Çalistigimiz ve mücadele verdigimiz sürece önümüz her zaman açik. Yine bu anlamda önümüzdeki süreç içerisinde esnafin isçiyle problem yasadigi ortamlarin önüne geçebilmek için ticaret ve sanayi odasi binamizin içerisinde ‘Arabuluculuk Hizmeti’ sunmayi planliyoruz. Ekspertizlerle ilgili yasanan sikintilar var. Yine oda binasi içerisinde ‘Ekspertiz Degerlendirme’ masasi yapilandirmaya çalisiyoruz. Tabi bunlari yapmak kolay olmuyor. Avrupa Vize Ofisi için Ankara’ya 6-7 ay boyunca gidip geldikten sonra açabildik. Bunlarin mücadelesini veriyoruz. Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi ilimizin hizmetine açilan bir yer haline geldi.” seklinde konustu.