Banner

AKARKAYIT SEKTÖRÜ MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA DAHİL EDİLDİ!


AKARKAYIT SEKTÖRÜ MÜCBİR SEBEP KAPSAMINA DAHİL EDİLDİ!

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve korona virüsünden doğrudan etkilenen sektörlerle ilgili hazırlanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ne akaryakıt sektörünün de dahil edilmesi için hemen bir çalışma başlatmıştık. Daha önce de açıkladığımız taleplerimiz arasında yer alan sektörün Hem bireysel olarak hem Tobb nezdinde görüşmelerimiz devam etmiş ve bu süreçte sektör adına çok önemli olan bu konunun acilen çözümlenmesi için yoğun bir mesai sürdürmüştük.

Bu çalışma ve girişimlerimiz neticesinde son durum itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından gerekli düzenlemenin yapıldığını ve Akaryakıt Sektörünün de mücbir sebep halinden faydalanacak mükellef gruplarına dahil edildiği açıklandı.

Tüm Akaryakıtçılarımıza Hayırlı Olsun

 

AKARYAKITÇILARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİLGİ

518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği Kapsamında Mücbir Sebep Durum Sorgusu Nasıl Yapılacak?

İnteraktif Vergi Dairesi web sitesine şifreniz ile giriş yaptıktan sonra karşınıza gelecek sol üst taraftaki menüden “Size nasıl yardımcı olabilirim ?” yazan alana 518 yazıp alt tarafta çıkan “518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği Kapsamında Mücbir Sebep Durum Sorgusu”butonuna tıklayınız.

Burayı tıkladığınız zaman Vergi Dairesi kayıtlarındaki ana faaliyet kodunuza göre, 518 Sıra No’lu VUK Genel Tebliği Kapsamında mücbir sebep durumundan yararlanıp yararlanılamayacağına dair bir mesaj görülecektir.

Sistemden, mücbir sebep kapsamından yararlanamayacağınıza dair mesaj alıyorsanız bu durumda, Ticaret Odasına kayıtlı olduğunuz ve ana faaliyet konunuzu içeren Nace Kodunuzun kontrol edilmesi önerilmektedir.

Akaryakıt istasyonlarının Nace kodu 47.30.01’dir. İşyeri sigorta sicil no içinde yer alan nace kodunuzun ilgili Tebliğe göre mücbir sebepten faydalanamayan bir alana ait olması halinde bağlı olduğunuz Ticaret Sicil Müdürlüğüne başvurarak nace kodunuzun ana faaliyet alanınıza göre değiştirilmesi, sonrasında da bağlı olduğunuz Sigorta Sicil Müdürlüğü ile Vergi Dairenize bildirimde bulunulması gerekmektedir.