Sayın Üyemiz,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajanansı’nın  yararlanıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nın sözleşme makamı olduğu İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESP SOP) kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen "TRB1 Bölgesindeki Dezavantajlı Kişilerin İş Gücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu" operasyonu çerçevesinde, kadın ve gençlerin istihdama katılımının sağlanmasına yönelik mesleki eğitim kursları düzenlenecektir.

Malatya, Elazığ, Bingöl veya Tunceli'de ikamet eden işsiz kadınların ve 18-35 yaş arasındaki gençlerin başvuru yapabileceği program kapsamında; Mesleki Yeterlilik Belgesi ile mesleki eğitim yeterliliğinin daha kolay anlaşılmasına yardımcı olacak bilgiler içeren Europass Sertifika Eki verilecek olup katılımcıların iş bulma sürecine de destek sağlanacaktır. Ayrıca kurs programı süresi boyunca ulaşım, yemek vb. diğer masraflar ile katılımcıların genel sağlık sigortası primleri ve/veya iş kazası meslek hastalığı sigorta primleri proje bütçesinden karşılanacaktır.

Bu kapsamda gerçekleştirilecek eğitimlerin illere göre dağılımları ve detayları ekteki tabloda yer almakla birlikte; Kaynakçılık, Kadın Giyim Modelist Yardımcısı, Soğutucu Ev Aletleri ve Klimalar Bakım Onarımcısı, PLC Otomasyon Sistemleri, Bilgisayarlı Muhasebe Elemanı, AR-GE Merkezi Mühendisliği Yetiştirme Programı, Oto Tamir Bakım Mekanikerliği, Tekstil/ Dijital Baskı Operatörlüğü, Ahşap CNC Makine Operatörü, Makine Bakım Onarım Yardımcı Elemanı, Aşçı Yardımcılığı, Rafting Bot Rehber Eğitimi, Sıhhi Tesisatçı eğitimleri düzenlenecektir.

İşsiz kadınların ve 18-35 yaş arasındaki gençlerin başvuru yapabileceği program hakkında detaylı bilgi ve başvuru linkine ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize

Saygılarımızla