4.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı Hk.

Sayın Üyemiz,

Kuruluşumuz ALZ Grup Uluslararası Fuar Kongre ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde organize edilen ve Hatay’ın Onur Konuğu olacağı 4.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı 15 - 20 Kasım 2022 tarihleri arasında ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerimizin markalaşma ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası olan Fuarımız, aynı zamanda sektördeki gelişme ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve ihracat imkanlarının yaratıldığı bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirecektir.

Üretime sağlanacak katkı beraberinde bölgenin gastronomi turizmine de önemli yararı olacağına inandığımız ve Rize’den Aydın’a, Van’dan, Kayseri’ye, Mersin’den Sivas’a, Kastamonu’dan Trabzon’a, Hatay’dan Malatya’ya birçok ilden gelecek olan yüzlerce firmanın katılımıyla gerçekleşecek Fuar, zengin içeriği ile ilgili sektörlere olumlu katkılar sağlayarak ticari işbirlikleri geliştirilmesine olanak yaratacaktır.

6 gün boyunca Anadolu Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergileneceği ulusal yarışmaların düzenleneceği ve Hatay’ın Onur Konuğu olduğu Fuarda, Hatay’a ait yöresel yemekler de Sahne Mutfak’ta yapılacak ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır.

Yarışmalar ve yemek atölyeleri ile renklenecek ve 15 Kasım salı günü açılışı yapılacak Fuar kapsamında, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulacak Stand’da 6 gün boyunca Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri sergilenecek ve ziyaretçilerin tadım yapmaları sağlanacaktır.

Ünlü şef, gurme, akademisyen ve bloggerların da yer alacağı yemek atölyeleri, söyleşiler ve yarışmalar ile renklenecek olan Fuar, birçok farklı konu ve alanda etkinliğe ev sahipliği yapacaktır.

KOSGEB tarafından desteklenen ve girişin ücretsiz olduğu Fuar 15-16-17-18-19-20 Kasım  tarihlerinde, 10:30-19:30,  saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

Stant ücreti odamız tarafından karşılanacak fuara katılım sağlamak isteyen üyelerimiz aşağıdaki bağlantı üzerinden başvuruda bulunabilirler:

Bilgilerinize