YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI (YÖREX) AÇILDI

YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI (YÖREX) AÇILDI

28 Ekim 2018 Pazar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle bu yıl 9. düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) açıldı.

Antalya’da bu yıl 9. düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) başladı. Antalya Expo Center’daki fuarın açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip Asan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, YÖREX'te 81 milyonun sahip olduğu zenginliklerin, her ilin, ilçenin yöresel lezzetlerinin ve coğrafi işaretli ürünlerin sergilendiğini söyledi.

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli standını ziyaret eden Hisarcılıoğlu ve beraberindeki heyete TRB1 illerini oluşturan bölgesinin yöresel ürünleri hediye edilerek bilgilendirmeler yapıldı.

Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, fuarın gastronomi kültürü ve yerel ürünlerin ekonomiye kazandırılması anlamında önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Sadıkoğlu, fuarlar bizim açımızdan çok büyük bir önem taşıyor. Oda olarak öncelikli hedeflerimizden biri, çok zengin olan yöresel ürünler ve gastronomi alanında ilimizi bir marka haline getirmek istiyoruz. Bu hedefimize ulaşma noktasında ülkemizde yöresel ürünlerin hangi aşamada olduğu, nasıl paketlendiği, nasıl sunum yapıldığı ve hangi belgeleri aldığını bilmemiz çok önemli. Bu nedenli biz hem fuara katılımcı olarak yöremiz ürünlerini tanıtmak hem de ülkemiz zenginlikleri hakkında daha detay bilgi toplamak üzere buradayız. Fuar bu anlamda bizim için çok yararlı geçiyor” dedi.

ODA BAŞKANLARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, YÖREKS Fuarının açılışının ardından akşam saatlerinde Antalya TSO Toplantı Salonunda TOBB Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Oda-Borsa Başkanlarıyla bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu iş dünyasının talep ve beklentileriyle ilgili olarak hükümet nezdinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, başkanlardan gelen talepleri dinleyerek yeni bir çalışma yapacaklarının altını çizdi.