HİSARCIKLIOĞLU MALATYA YEŞİLYURT KİRAZ FESTİVALİ’NE KATILDI

HİSARCIKLIOĞLU MALATYA YEŞİLYURT KİRAZ FESTİVALİ’NE KATILDI

10 Ağustos 2017 Perşembe

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu 23. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali’ne katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada Malatya insanının çok kaliteli ve mütevazı olduğunu söyledi.?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin de çok mütevazi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Bugüne kadar devrim niteliğinde müthiş reformlar hayata geçirdi. Türk-özel sektörünün önünü açtı. Bugün iş dünyasına sadece bakanlık değil ağabeylik de yapıyor" ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Festival’de yaptığı konuşmada, "Geldiğimiz nokta itibarıyla milli tarım politikasını hayata geçirdik. Biz istiyoruz ki hem üreticimiz kazansın hem tüketicimiz kazansın hem de bu işin ticaretini yapanlar kazansın" ifadesini kullandı.

Kentte kirazın hasadı, kalitesi ve verimliliği itibarıyla güzel bir yıl geçirdiğini aktaran Bakan Tüfenkci, ürünün değerinde satıldığını ve şehre pozitif anlamda katma değer üretildiğini söyledi.