TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ TAVSİYE KARARI HK.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ TAVSİYE KARARI HK.

7 Kasım 2018 Çarşamba

SAYIN ÜYEMİZ;

Türkiye Bankalar Birliği’nce alınan tasviye niteliğindeki karar 8 Ekim 2018 tarihinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu göre, Risk Grubu bazında bankalar ve diğer finans kuruluşlarına toplam nakit kredi borcu 15 milyon TL’nin altında olan kredi borçlusu işletmelerde gereken şartları sağlaması durumunda 6 ay ödemesiz 24 ay vadeli yeniden yapılandırma yapılması hususu belirtilmiştir.

Konuyla ilgili alınan karar Odamız internet sitesinde mevcuttur. Belirtilen kriterlerde olan firmalarımızın, kredi borçlusu oldukları bankalardan bu kararı uygulamalarını talep etmeleri durumunda ve bankanın da uygun görmesi halinde kredi borçlarının yeniden düzenleme olanağı getirilebilecektir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

EK 1. Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun Ekonomik Faaliyetin Desteklenmesine İlişkin Tavsiye Kararı için tıklayınız.