TOBB MEYBEM MOTORLU KARA TAŞITLARI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ HK.

TOBB MEYBEM MOTORLU KARA TAŞITLARI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ HK.

13 Kasım 2018 Salı

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik ile İkinci El Motorlu Kara Taşıtları ticareti ile iştigal eden kişilere, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olma zorunluluğu getirilmiştir.

Odamız Mesleki Yeterlilik Belgesi ihtiyacı olan çalışanlara destek olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen çalışanların başvuruları Odamızca kabul edilerek TOBB MEYBEM A.Ş. firmasının yetki alanında bulunan zorunlu mesleklerde sınav açılmaktadır.

Bu kapsamda Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 olmak üzere MEYBEM tarafından bu iki meslekte, ikinci el ve sıfır araç alım satımı yapan ve iş makinesi alım satımı işlemi yapan üyelerimiz ve çalışanları için sınav ve belgelendirme hizmetine başlanılmıştır.

Söz konusu üyelerimizin çalışanlarının mesleki yeterlilik belgelerini almaları gerektiğinden, Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı Seviye 4 ve Alım-Satım Sorumlusu Seviye 5 mesleklerinde üyelerimizin mesleki yeterlilik belgesi başvuruları için sınav ve belgelendirme, odamızın temsilcisi olduğu TOBB MEYBEM A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olup konuya ilişkin taleplerin odamıza 30 Kasım 2018 tarihine kadar ulaştırılması gerekmektedir. Yapılacak başvurulara göre Aralık ayı içerisinde sınav yapılacaktır.

Gerekli bilgi notu ekte sunulmuştur.

Daha fazla bilgi için odamızın 444 89 44 numaralı telefonundan 113 ve 114 dahili telefonlara müracaat edebilirler.

Bilgilerinize sunarız.

Banka hesap bilgilerimiz: İŞBANKASI TOBB ŞUBESİ, IBAN: TR57 0006 4000 0014 2011 1580 36

Seviye 4-Elektronik Basvuru Formu

Seviye 5-Elektronik Basvuru Formu